Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гајовић: Апел уредницима да имају више мере у својим објавама о Моники Каримановић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 12. 2019.

Извор: Данас

Гајовић: Апел уредницима да имају више мере у својим објавама о Моники Каримановић

Поводом данашњих насловних страна штампаних медија, текстова и телевизијских извештаја који се тичу случаја девојчице Монике Каримановић, реаговало је Министарство културе и информисања и државни секретар за информисање Александар Гајовић.

Они су апеловали на уреднике да имају више мере у својим објавама, да поштују чињеницу да се ради о малолетном лицу које има право на заштиту као и право на приватност.

„Није нам намера нити жеља да утичемо на уређивачку политику медија, концепт и садржај, али бих замолио уреднике и новинаре да имају у виду тежину свега што се претходних дана десило Моники и њеним родитељима, то јест да имају у виду евентуалне последице које начин извештавања као што је данашњи може имати на емотивни, социјални и интелектуални развој ове девојчице, која је тек закорачила у живот“, навео је Гајовић у писаној изјави и изразио веровање да ће надлежне институције починиоца овог злочина привести правди.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси