Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бјелица (УНС): Извештавање медија о случају отмице девојчице као ријалити
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 12. 2019.

Аутор: Бета Извор: Данас

Бјелица (УНС): Извештавање медија о случају отмице девојчице као ријалити

Чланица Удружења новинара Србије (УНС) Драгана Бјелица казала је данас агенцији Бета да су медији о отмици девојчице Монике Каримановић из околине Ниша извештавали „као да је ријалити, а не отмица“.

Бјелица је оценила недопустивим да се у медијима износи здравствени картон жртве, као и објављивање њених слика након што је пронађена у недељу.

Према њеним речима, случај отмице је био такав да је било потребно у медијима објављивати слику жртве како би се ангажовало више људи и помогло у проналаску девојчице, али је нагласила да треба „имати у виду да је жртва малолетна“.

„Новинаре неких листова треба питати да ли би тако извештавали да је, не дај боже, њихово дете у питању. Ја сам сигурна да не би“, рекла је Бјелица коментаришући насловну страну појединих таблоида за понедељак, на којој је слика девојчице на носилима на уласку у Клинички центар у Нишу.

Бјелица је оценила да је након изласка текста у једном листу, у којем се наводи „исповест отмичара Нинослава Јовановића“, могло да се догоди да он види тај лист и да девојчици учини „веће зло због таквих навода о њему“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси