Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Михајловић позвала медије да поштују право на приватност у случају Монике Каримановић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 12. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Михајловић позвала медије да поштују право на приватност у случају Монике Каримановић

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић позвала је данас медије да поштују право на приватност и нормалан живот девојчице, која је жртва отмице, Монике Каримановић.

Михајловић је оценила да је начин на који медији извештавају о њој и њеном тренутном стању, „уз објављивање фотографија и монструозних детаља отмице“ недопустиво, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Она је истакла да откривањем детаља о здравственом стању Монике медији жртву отмице излажу новој трауми. Михајловић апелује на новинаре да се уздрже од сензационалистичког извештавања и да имају дужну пажњу према девојчици која је доживела велику трауму.

Она је нагласила да објављивање фотографије тек пронађене девојчице, која се нашла на насловним странама, уз навођење стравичних детаља које је дете преживело никоме не помаже, само додатно наноси нову бол Моники и њеној породици.

„Сви би требало да буду свесни да се на овај начин уништава право ове девојчице да сутра има нормалан живот и буде обично дете, као и свако друго“, рекла је Михајловић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси