Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Признања и повеље у правим рукама (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 12. 2019.

Извор: Данас

Тенис прес клуб Србија свечаном Академијом прославио 35. рођендан

Признања и повеље у правим рукама (ВИДЕО)

Удружење новинара Србије, заједно са Тенис прес клубом, ове године слави 35 година од првог одиграног турнира новинара – тенисера, као и 10 година од оснивачке Скупштине ТПК када су и званично постали секција при УНС-у, правно лице са више од 80 чланова већ прве године од оснивачке Скупштине.

Поводом овог јубилеја у просторијама Прес центра УНС-а, у Београду је одржана свечана Академија  на којој су најуспешнији појединци и заслужни чланови ове организације добили признања. Такође, исте награде припале су и појединцима и организацијама које су у протеклом периоду најзаслужније за развој тениског спорта у Србији, као и  помоћ у развоју Тенис прес клуба, наводи се у саопштењу.

Свечаној академији Тенис Прес клуба Србија присуствовале су бројне званице, међу којима: почасни председник ТСС и ТПК Слободан Боба Живојиновић, селектор Фед куп селекције Србије Татјана Јечменица, тренер ФК Партизан и почасни члан ТПК Саво Милошевић, почасни члан ТПК Кики Лесендрић, потпредседник ОКС Богдан Обрадовић и многи други.

Међу награђенима су: дневни спортски лист Спортски журнал у чије име је награду примио доајен спортског новинарства у Србији Војин Величковић, РТС (спортска рубрика, повељу примио Стефан Бендић), ТВ Спорт клуб (Небојша Вишковић), „Академија Обрадовић“ (Богдан Обрадовић), Филмске новости (Владимир Томчић), Јанко Типсаревић, Татјана Јечменица, Дора Вучетић-Алавантић (некада Федерејшен куп играчица Југославије), Милан Славковић (председник ТСБ и члан УО ТСС), УНС (Нино Брајовић), Бранислав Стојаковић, Иван Стефановић (85. годишњи активни члан ТПК и актуелни вицешампион света у својој категорији), Никола Вучетић, Синиша Стојановић, Оливера Доклестић, као и почасни чланови Тенис прес клуба Саво Милошевић и Кики Лесендрић и почасни председник Тенис прес клуба Слободан Живојиновић.

На Академији је промовисан плакат Тенис прес клуба за период 1984 – 2019, који је после  промоције постављен на зид Удружења новинара Србије у Ресавској 28, као печат једног  протеклог успешног периода у животу  Тенис прес клуба Србија. Програм је водила новинар РТС-а Биљана Вранеш, иначе активан такмичар клуба.

„Треба бити поносан на овако добру организацију и традицију “ – рекао је у уводном  говору генерални секретар  УНС  Нино Брајовић и додао: „Ова секција броји преко 120 новинара, активни су у току целе године, зато и није чудо да успеси и похвале стижу са свих страна“.

И остали присутни били су сличног мишљења. Боба Живојиновић није крио задовољство што се традиција чува, што се организацији прикључују нови чланови.

„Новинари тенисери могу да буду  пример за многе професионалне спортске организације код нас, јер такав ентузијазам и  стручност на једном месту нису баш уобичајена ствар“.

После официјелног дела Академије, прикладног аперитива и послужења, на трпези се нашла и торта у облику тениског терена и рекета, са бројком – 35.

Ову традицију новинари – тенисери ће чувати и надаље, и то је резиме свечане Академије  одржане у петак у Београду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси