Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЦРТА: О Вучићу више од трећине укупног времена на националним телевизијама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 12. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

ЦРТА: О Вучићу више од трећине укупног времена на националним телевизијама

На пет телевизија са националном фреквенцијом готово 75 одсто извештавања о политичким актерима посвећено је представницима странка на власти, који су доминантно представљени позитивно, а више од трећине укупног времена посвећено је Александру Вучићу, показао је изборни мониторинг организације Црта.

Изборни мониторинг рађен је од 14. октобра до 5. децембра и посматрано је пет телевизија са националном фреквенцијом: РТС ТВ Пинк, ТВ Прва, TV Happy, ТВ О2 у периоду од 17.30 до 24.00.

Према том мониторингу, на свим телевизијама готово 75 одсто извештавања о политичким актерима посвећено је представницима странка на власти, а РТС је странкама власти посветио четири петине укупног времена.

На телевизијама са националном фреквенцијом представници странака на власти су доминантно представљени позитивно, Савез за Србију (СЗС) негативно, а остале опозиционе странке неутрално.

И на РТС су представници странака на власти доминантно представљени позитивно, СЗС негативно, а остала опозиција претежно неутрално.

Телевизије су од укупне заступљености политичких актера више од трећине укупног времена посветиле Александру Вучићу.

Иста ситуација је и са РТС, навела је ЦРТА. Како се наводи, са позиције председника Србије, Александар Вучић је најчешће говорио о страним званичницима, али се и обрачунавао са политичким противницима.

На РТС 1, са позиције председника Србије, Вучић је најчешће говорио о страним званичницима (претежно позитивно) и политичким противницима (негативно), али и о медијима (претежно негативно).

Међу топ пет најприсутнијих актера у извештавању, Александар Вучић и други представници владајуће коалиције су најчешће присутни као политички актери који говоре или су цитирани, док је представник СЗС претежно присутан као политички актер о коме говоре други актери или новинар/водитељ. Како је показао мониторинг, чак и када је извештавано о опозицији, тон је био негативан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси