Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Иза прогона Спутњика у Естонији стоји Лондон
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 12. 2019.

Извор: Спутњик

Иза прогона Спутњика у Естонији стоји Лондон

Високи извор у Москви саопштио је Спутњику да „иза прогона новинара Спутњика у Естонији стоје британски покровитељи“.

„Власти Краљевине су у последње време предузеле низ агресивних корака против руских медија: натерали су дописника руског листа да напусти Лондон, нису издали визу за рад руском новинару у Британији, не пуштају један број руских новинара на догађаје, намерно им отежавају рад“, подсетио је извор.

Русија ће то узети у обзир када буде доносила симетричне мере, закључио је он.

Раније је објављено да је Лондон без објашњења у 2019. години одбио да изда визе једном броју руских новинара што је очигледно нарушавање њихових права. Званична представница Министарства иностраних послова Марија Захарова, коментаришуц́и ситуацију, изјавила је да нико није укинуо принцип реципрочности.

Запослени у Спутњику Естоније прошле недеље су добили писма из полиције и правосудних органа са директним претњама да ће против њих бити покренут кривични поступак уколико до 2020. године не прекину да раде за МИА „Русија севодња“.

Наводи се да су последњих месеци запослени у Спутњику Естоније више пута позивани у полицију на информативне разговоре, током којих им је препоручено да напусте ТУ агенцију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси