Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пашалић: Треба видети да ли је хапшење Обрадовића било по закону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 12. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Пашалић: Треба видети да ли је хапшење Обрадовића било по закону

Заштитнику грађана у овој години био је 15 одсто више обраћања грађана него у прошлој, а најчешће су били из социјалне сфере и имовинско-правних односа, изјавио је данас омбудсман Зоран Пашалић.

Највише жалби је на поступке наплате извршитеља због дуга Инфостану, јер приликом принудне наплате ангажују адвокатске канцеларије, што додатно повећава трошкове дужницима, рекао је Пашалић у јутарњем програму ТВ Прва.

Он је објаснио да је Заштитник грађана због тога граду Београду и Инфостану упутио захтев за одговор да ли су морали бити ангажовани адвокати, као и питање да ли Инфостан има правну службу и да је законски рок истекао у понедељак, али да није одговорено.

Зато смо упутили ургенцију по хитном поступку, са роком од седам дана да одговоре, а ако то не учине, предузимамо мере, нагласио је Пашалић.

На питање о случају узбуњивача из ваљевског „Крушика“ Александра Обрадовића, Пашалић је одговорио да треба прво видети која су овлашћења Заштитника грађана у том случају, јер се она могу односити само на ток хапшења, до тренутка док тужилаштво није преузело случај.

Он је прецизирао да треба видети да ли је хапшење било по закону, да ли је постојао налог, потом да ли су при хапшењу примењени закон и прописи и на крају, треба узети изјаву Обрадовића о томе.

И онда ћемо видети у којем ће се правцу потом ићи, указао је Пашалић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси