Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Јавни сервис би 8.000 људи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 09. 2011.

Извор: Данас

У Јавни сервис би 8.000 људи

Рок за пријаву на конкурс Радио-телевизије Србије истиче за две недеље Од средине јула од када је Радио-телевизија Србије објавила јавни позив за запошљавање стотину младих стручњака до сада се пријавило 8.000 кандидата, што је у просеку 80 заинтересованих на једно радно место, иако се конкурс завршава тек за две недеље, тачније 15. септембра.


Према подацима РТС-а, међу кандидатима има људи свих профила, различитих нивоа образовања, различитих интересовања и склоности. Интересантно је да, иако је позив упућен пре свега факултетски образованим младим људима до 30 година, међу пријављенима се налазе и деца, као и људи у зрелијим годинама, који су стицајем околности остали без посла.

У РТС-у истичу за Данас да су се јавили и људи који живе у земљама региона, иако је објављено да не постоји могућност запошљавања људи који немају српско држављанство.

Како додају, јавни медијски сервис „отворио је врата за све школоване и талентоване људе који имају до 30 година, који добро пишу и говоре, дигитално су писмени и говоре стране језике, стручни су у области којом се баве и заинтересовани за посао и професионално усавршавање“.

- Потребни су нам млади стручњаци у секторима продукције, новинарства, маркетинга, дизајна, бизниса и дигиталних медија. Тражимо људе који су креативни и посвећени послу, који желе и могу да преузму део одговорности за развој медијског јавног сервиса Србије у ери дигитализације која је пред нама. Србија има много талентованих и вредних људи, очекује нас озбиљан и тежак посао, али и велико задовољство, јер ћемо обезбедити стални посао најквалитетнијим младим људима - наводе у РТС-у.

Према досадашњим пријавама, највећи проценат пријављених чине школовани млади људи „који своју шансу за успех виде на јавном медијском сервису Србије“.

У РТС-у објашњавају да ће после провере знања и способности до стотину најперспективнијих младих људи бити примљено на тромесечни пробни рад, од којих ће најбољи остати у РТС-у. Свим кандидатима који буду примљени на пробни рад, како кажу, биће обезбеђена и новчана надокнада.

Они додају да ће једини критеријуми при доношењу коначне одлуке о запослењу бити „стручност, знање и радни елан“.

- Радује нас то што видимо да у Србији има много оних који желе да раде и да се усавршавају. Управо међу њима се налазе они који ће променити досадашњи начин комуникације са гледаоцима, реформисати начин производње програма и ухватити корак са светским трендовима у условима све јаче конкуренције комерцијалних медија. Масовни улазак нове генерације представљаће за РТС почетак периода дигитализације и окончање средње фазе претварања РТС-а у медијски јавни сервис Србије - кажу у јавном сервису.

Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси