Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Слободна Телевизија поднела тужбу против СББ у висини од 328 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 12. 2019.

Извор: Бета

Слободна Телевизија поднела тужбу против СББ у висини од 328 милиона динара

Слободна телевизија саопштила је данас да је Привредном суду тужила компанију СББ и затражила накнаду штете од 328 милиона динара јер сматра да се тај кабловски оператер оглушио о препоруке Регулаторне агенције за електронске медије (РЕМ) и затворио део тржишта електронских комуникација са циљем злоупотребе доминантног положаја.

"Независни судски вештак утврдио је да висина настале штете услед онемогућавања Слободне ТВ да пласира програмске садржаје путем дистрибутивне мреже компаније СББ, у периоду од 4. новембра када смо постали власници дозволе РЕМ-а, па до данас, износи укупно 328.256.724,48 динара. Преко суда ћемо захтевати да нам буде исплаћен овај износ на име нанете штете, као и да нам компанија СББ пружи модел сарадње који има са компанијом Адриа Неwс, власником компаније Н1, а на основу ког компанија СББ дистрибуира програм телевизије Н1", наводи се у саопштењу.

Слободна ТВ је најавила и да ће тражити од компаније СББ и Аdria news да признају да су деловали у правцу затварања дела тржишта електронских комуникација злоупотребом доминантног положаја.

"Слободна Телевизија упутиће захтев Комисији за заштиту конкуренције, а новинари Слободне Телевизије ће се дописом обратити и Удружењу европских новинара Србије, Удружењу новинара Србије и Независном удружењу новинара Србије, у ком ћемо ова удружења обавестити о грубој злоупотреби положаја компаније СББ којом крше право јавности да прима информације од јавног значаја", додаје се.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси