Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лалић: Трагична пауза МСП због Дојчиновића, власт као да се радовала (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 12. 2019.

Извор: Н1

Лалић: Трагична пауза МСП због Дојчиновића, власт као да се радовала (ВИДЕО)

Уредник Недељника Вељко Лалић рекао је поводом депортације уредника КРИК-а из Уједињених Арапских Емирата да је то шокантно у 21. веку и истакао слабу реакцију Министарства спољних послова. "То је основна улога државе, да штити сваког свог грађанина ма ко био. Задршака власти је била готово као да се радује", рекао је Лалић у Новом дану и додао да држава не треба да квари односе са другом државом, већ да штити свог грађанина.

Уредник Недељника очекује да ће после "трагичне паузе" коју је Министарство направило, реакција бити снажнија.

Александар Обрадовић - мали човек који је стигао до Шпигела

Недељник је за личност године прогласио узбуњивача из Крушика Александра Обрадовића, којем је у среду укинут кућни притвор и пуштен је да се брани са слободе. Лалић каже да је Обрадовић мали човек из Ваљева који је стигао до Шпигела, а да је афера Крушик открила механизам ове власти и трговину утицајем, као и то да ако сте блиски власти можете све, а ако нисте не можете ништа.

"Најнејаснија ми је била новинарска организација, невероватно ми је да новинари кажу да Обрадовић није узбуњивач јер није испоштовао процедуру. Коме да се јавите ако не медијима? Коме се јавио Сноуден?", пита уредник Недељника.

Он открива да је Обрадовић у исповести за Недељник испричао да је у откривање афере ушао пошто је на телевизији гледао министра Небојшу Стефановића како објашњава да његов отац није прода ни један једини метак. Тада је, како каже Лалић, рекао: "Е нећеш више"!

Гост Новог дана каже да је афера Крушик уздрмала светску јавност и показала модел страначког запошљавања и како се тргује моћи.

"Ситуација са оцем Небојше Стефановића где се они све више закопавају како није имао никакву функцију. Ако није имао функцију онда је ишао само да тргује утицајем. То је једна потпуна инверзија догађаја, али она ствара велики проблем јер Крушик није једини", напомиње гост Новог дана.

Према његовим речима власт има моћ да из афера излази неокрзнута и додаје да је питање до када ће бити у могућности да то ради.

За земљу у којој је све то могуће каже да је постала "па шта Србија".

"Мислим да је то велики проблем када ћемо да станемо са тим па шта. Није нормално да јавност прихвата тај одговор", напомиње Лалић.

"Комбинација избора и протеста - суштинска"

Говорећи о предстојећим изборима и одлуци дела опозиције да их бојкотује, Лалић се осврће на колумну Бошка Јакшића из последњег Недељника и каже да је комбинација протеста и избора суштинска, што су према његовој оцени показали и избори у Будимпешти и Истанбулу, где је опозиција освојила те градове упрокос власти Виктора Орбана и Тајипа Реџепа Ердогана.

"Не смеју да буду насилни протести. Како радикализујете протест падне бирачко тело, људи не воле конфликте, посебно данас у време друштвнеих мрежа", напомиње гост Новог дана.

Он каже да бојкот није циљ и понавља питање европарламентараца који су посредовали у дијалогу - шта је то на шта ти пристајеш.

"Мислим да ће следећа година бити врло важна. Следећа година може да буде година демократизације Србије", оцењује гост Новог дана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси