Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Председник Одбора: Није реално да се пет чланова РЕМ-а изабере до Нове године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 12. 2019.

Аутор: Миодраг Совиљ Извор: Н1

Председник Одбора: Није реално да се пет чланова РЕМ-а изабере до Нове године

Обећање које су српске власти дале европарламентарцима да ће до Нове године бити изабрано пет нових чланова Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), по свему судећи - неће бити испуњено. Скупштини су поднете кандидатуре за избор три недостајућа члана, а избор још два члана зависи од тога када ће, и да ли ће уопште, постојећи чланови Савета РЕМ-а поднети оставке. Председник Одбора за културу каже да нема времена да се процедура оставки и избора нових чланова заврши до Нове године.

"Мислим да није реално да се то све догоди до Нове године. Мислим да нема времена да Одбор заседа толико пута и да успе да поштује процедуру која каже 15 дана за доставу документације, па допуна документације, па могућност да се пошаље поштом и касни неколико дана… Да би све законске процедуре испоштовали, мислим да нећемо успети до Нове године, али свакако ћемо урадити", рекао је председник Одбора за културу и информисање Скупштине Србије Мирко Крлић.

На констатацију да је председница парламента Маја Гојковић обећала да ће до Нове године бити изабрано свих пет чланова Савета РЕМ-а, Крлић каже да Гојковић није обећала немогуће и додаје да је битно да се испоштује оно што је рекла председница парламента, али да мора и да се поштује закон.

"Мислим да нико неће ништа изгубити ако се још два члана буду изабрала неколико дана после Нове године", казао је Крлић.

Упитан да ли има информације да ли ће неко од постојећих чланова РЕМ-а поднети оставку, председник Одбора одговара да нема и да не зна какав ће договор бити.

"Немам инфоримацију, оставка је лични чин. Не знам какав ће договор бити. Што се закона тиче, РЕМ функционише и са шест чланова, по закону је то могуће. Сада ће имати пун састав од девет чланова. Промена два члана, ако сачекамо и до краја јануара, мислим да неће угрозити изборни процес нити демократске процесе у Србији", рекао је Крлић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси