Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Укинут кућни притвор узбуњивачу Александру Обрадовићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 12. 2019.

Извор: Н1

Укинут кућни притвор узбуњивачу Александру Обрадовићу

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду донела је решење којим се узбуњивачу из "Крушика" Александру Обрадовићу укида мера забране напуштања стана уз примену електронског надзора и коришћења интернета, саопштено је из тог суда.

Из образложења одлуке, како се наводи у саопштењу суда, произилази да је судија за претходни поступак извршила увид у достављене списе, као и допис Вишег јавног тужилаштва од 18. децембра у којем се јавни тужилац није изјаснио да ли предлаже продужење или укидање изречене мере уз образложење да одлуку о томе оставља на оцену суду, те је нашла да више не стоје разлози због којих је окривљеном изречена мера кућног притвора.

Из суда подсећају и да је против наведеног решења дозвољена жалба у року од три дана од пријема решења кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду.

Уочи саопштавања одлуке Вишег суда, неколико десетина грађана окупило се испред Палате правде како би пружили подршку Обрадовићу.

Претходно су грађанска иницијатива "Слобода за Александра" и Удружење за заштиту уставности и законитости републичкој јавној тужитељки Загорки Доловац доставили потписе 25.000 грађана који су сматрали да је притвор Обрадовића неоснован и траже његово пуштање.

Заштитник грађана Зоран Пашалић саопштио је данас да је Министарству унутрашњих послова упутио јуче ургенцију за појашњење правног основа хапшења Александра Обрадовића, као и питања у вези са мерама и радњама приликом Обрадовићевог привођења у кругу фабрике наменске индустрије "Крушик" у Ваљеву 18. септембра.

Подсетимо, Обрадовић је ухапшен три дана након што је међународни портал "Армс Wатцх" објавио текст о томе како поједине фирме по повлашћеним ценама купују оружје из "Крушика".

Кућни притвор Обрадовићу одређен је на иницијативу републичког јавног тужиоца и против њега се води поступак због сумње да је одавао поверљиве пословне информације фабруке оружја "Крушик" из Ваљева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси