Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Александар Обрадовић личност године у избору Недељника: Животна прича узбуњивача из “Крушика”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 12. 2019.

Аутор: Душан Телесковић Извор: Недељник

Александар Обрадовић личност године у избору Недељника: Животна прича узбуњивача из “Крушика”

Магазин Недељник прогласио је, у сада већ традиционалном избору, узбуњивача из “Крушика” Александра Обрадовића за личност године.

Ово је четврти пут да редакција Недељника бира личност године, пошто је 2016. то учинила у сарадњи са лиценцним издањем Њујорк тајмса Турнинг Поинтс. Пре Обрадовића лауреати су били Владимир Костић, председник Српске академије науке и уметности, Душан Дуда Ивковић, легендарни кошаркаршки тренер, и глумци Народног позоришта као колективни добитници.

Ове године, члановима редакције није било превише тешко.

“Досије ‘Крушик’ један је од најважнијих догађаја у години за нама, а последице ове афере превазилазе и границе Србије. Ту је и разарање државних фирми страначким запошљавањем, и бахатост изабраних представника владајуће странке, и енормно богаћење оних који су, наводно способни, за решавање проблематичне српске наменске индустрије, и непотизам, и борба страних сила за утицај на овим просторима. И то је сасвим довољно да редакција Недељника у традиционалном избору за личност године прогласи особу која је све покренула, Александра Обрадовића (40), терминера производње у ваљевском ‘Крушику'”, каже се у образложењу.

Александар Обрадовић је, из кућног притвора у Ваљеву, дао велики интервју за нови број Недељника, у којем је причао о читавој афери, одлуци да осветли малверзације са трговином оружја, али и о свему што је проживљавао откако је прича изашла на видело.

“Предосетио сам хапшење. Ноћ пре тога нисам спавао. Знао сам да ће се то десити још у августу када смо ишли на море у Грчку. Жена је приметила моју нервозу, али није знала због чега је то. Знајући да ће ме оптужити, сваки мејл до последњег сам сачувао. Нисам радио против своје државе. Ништа нисам украо, фалсификовао, мирно спавам. Знам да консеквенце треба да сносим, али знам да та документација коју сам фотографисао или копирао није по прописима”, испричао је Обрадовић за нови број Недељника.

“Моје хапшење је моја највећа победа. Дао сам им УСБ са свим подацима које сам имао и знао сам да сада морају да се баве злоупотребама у ‘Крушику’.”

Узбуњивач из “Крушика” говорио је о свом животном путу, породици, о времену када је био један од најбољих стрелаца јуниорских лига као млади кошаркаш ваљевског “Металца”. Игром судбине, један од полицајаца који су дошли да га ухапсе препознао га је из кошаркашких дана.

Више у штампаном издању Недељника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси