Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За Арена спорт 7,7 милиона евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 08. 2011.

Извор: Преглед

За Арена спорт 7,7 милиона евра

Телеком Србија постао власник телевизијског канала

Телеком Србија постао је власник 51 одсто компаније ХД ЊИН и сва четири ТВ канала Арена Спорт докапитализацијом вредном 7,7 милиона евра, па ће тако својим корисницима услуга 1. септембра понудити гледање телевизијских емисија на интернету и мобилним телефонима.

Ова инвестиција представља најзначајније улагање Телекома Србија после куповине већинског пакета Телекома Српске и оснивања оператора м:тел у Црној Гори.

Том аквизицијом Телеком Србија је постао први телекомуникациони оператер у Србији који ће поред дистрибуције имати значајну улогу и у производњи мултимедијалних садржаја.

„Претходних 10 година обележио је развој мобилне телефоније, а Телеком Србија је у том периоду проширио своје пословање у региону. Предвиђа се да ће у наредној деценији највећи развој бити забележен у области мултимедија.

У том контексту препознали смо Арену Спорт као најгледанији спортски канал, а њеним прикључењем Телекомовој породици бићемо у могућности да телевизију путем мобилног телефона и интернета понудимо не само у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори где ми послујемо, већ и у другим земљама где је Арена Спорт присутна“, каже Бранко Радујко, генерални директор Телекома Србија.

„Производња и дистрибуција садржаја представљају будућност услуга у нашем сектору“, рекао је Владимир Лучић, директор Дирекције за комерцијалне послове Телекома Србија.

Куповином канала Арена Спорт, Телеком Србија ће корисницима понудити сопствене садржаје и тако проширити већ значајну понуду мултимедијалних сервиса, саопштено је.

За разлику од класичне телевизије, корисници ће путем интернета и мобилног телефона уз веб и мобилни ТВ, поред ТВ програма моћи да прате и специјалне и ексклузивне садржаје као што су преноси утакмица, концерата, филмова или различитих забавних и информативних емисија које нису на редовном програму.

Радован Радовић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси