Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Деветнаест година Радија Ким
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 12. 2019.

Извор: www.radiokim.net

Деветнаест година Радија Ким

Пре деветнаест година на данашњи дан званично је почео са радом Радио Ким. Емитовање телевизијског програма започето је 2013. године.

РТВ Ким је независна радио и тв станица која је током сви ових година, захваљујући брзини извештавања, присуству догађајима и професионалном приступу новинарству, постао препознатљив, како на Косову, тако и шире.

Упркос тешким условима рада, овај медиј је током 19 година изродио бројне новинаре и постао својеврсна новинарска школа.

"Наш медиј, ето, пуни деветнаест година постојања и рада, непрестано дајући пример како независно новинарство може и мора да функционише и у тешким условима, и упркос притисцима. Овим поводом желим да изразим захвалност нашим уредницима, новинарима и сниматељима, који су истрајали у овом часном послу, као и свима који су наш рад помогли и подржали јер су у Радио-телевизији Ким препознали квалитет", изјавио је директор РТВ Ким Исак Воргучић.

Радио Ким је настао као потреба да јавност на прави начин извештава о свим догађајима на Косову, казала је уредница информативног програма Зорица Воргучић.

„Радио Ким се од самог оснивања трудио да буде професионалан и независан медиј, и тако истрајава свих ових деветнаест година. Ова медијска кућа је изродила велики број новинара, сниматеља, монтажера, био је и остао својеврсна новинарска школа и одавде су одлазили прави професионалци у овом послу. Ми ћемо и даље обављати свој посао професионално упркос бројним потешкоћама са којима се суочавамо свих ових година“, казала је Воргучићева.

Емитовање програма Радио Ким започето је уз подршку Епархије рашко-призренске и тадашњих Канцеларија Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Канаде и Немачке, од којих су поједине остале наши главни донатори.

Залагањем Ким радија, основана је и развијена мрежа дописништава са целе територије Косова где је Радио Ким, једна од водећих чланица мреже КОСМА.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси