Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Редакција Истиномера поднела кривичну пријаву због хакерског напада
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 12. 2019.

Извор: Н1

Редакција Истиномера поднела кривичну пријаву због хакерског напада

Редакцијиа Истиномера поднела је кривичну пријаву против НН лица Одељењу за високотехнолошки криминал МУП-а Србије због ДДОС напада који је на сајт Истиномера извршен 16. децембра 2019. године, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, нападом је сајт оборен услед оптерећења од 30 милиона и 500 хиљада захтева по сату генерисаних са ИП адреса из Бразила, Индонезије, Тајланда, Русије, Индије…

„Подсећамо јавност да је овај напад уследио неколико дана након хаковања Истиномерове онлине анкете за Лаж деценије. Током десет година рада Истиномер никада није претрпео хакерске нападе ни приближног интензитета“, наводи редакција Истиномера у саопштењу.

Редакција Истиномера, наводи се, спремна је на пуну сарадњу с надлежним органима од којих очекује да открију налогодавца и финансијера технолошких диверзија којима је изложена.

„Напад на Истиномер флагрантан је пример покушаја гушења медијских слобода и онемогућавања првог фект-чекинг медија у региону да јавност обавештава о томе ко се служи неистинама, злоупотребом чињеница и неодговорним обећањима. Извињавамо се публици Истиномера због отежаног праћења наших садржаја. Истиномер наставља своју мисију провере чињеница и откривања лажи у изјавама политичара и других учесника у јавном животу“, наводи се.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси