Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ГИМ прети тужбом и "Недељнику" ако настави да пише о афери трговине оружјем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 12. 2019.

Аутор: Бета Извор: Н1

ГИМ прети тужбом и "Недељнику" ако настави да пише о афери трговине оружјем

"Недељник" је саопштио да је добио допис једне адвокатске канцеларије у којем се том листу у име фирме "ГИМ" прети тужбом ако настави да пише о афери трговине оружјем.

"Недељник" је најавио да ће зато питати надлежне органе и министарства о томе да ли су и којом су одлуком адвокатска канцеларија Нинковић и фирма ГИМ "овлашћени и задужени за питања националне безбедности и заштиту интереса Републике Србије".

"Недељник" наводи да су се адвокати ГИМ-а жалили на текст од 21. новембра под насловом "Три велика сукоба и много питања у послу од милијарду долара", због тога што су у тексту "објављене информације у вези са њиховим властодавцем, његовим пословањем и његовим иностраним партнерима".

Док адвокати ГИМ-а сматрају да је "Недељник" објављивањем прекршио закон који дефинише пословну тајну, "Недељник" наводи да су адвокати ГИМ-а "прећутали оне законске одредбе које дефинишу шта се не може сматрати тајним податком, што је случај са информацијама које је 'Недељник' објављивао".

Пошто сматра да није прекршио закон, "Недељника" закључује да се "допис адвоката ГИМ-а сматра претњом којом желе да зауставе даље писање о афери која потреса Србију". али ће тај лист ;"без обзира на претњу тужбом, наставити да се бави овом темом".

Адвокатска канцеларија која заступа ГИМ је редакцијама "Данаса" и ТВ Н1 претходних дана упутила ;дописе са захтевом, уз претњу судском тужбом, да престану да објављују информације које се могу сматрати пословном тајном".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси