Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Малишић: Није било субверзивних идеја при одабиру фотографије за насловну НИН-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 12. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Малишић: Није било субверзивних идеја при одабиру фотографије за насловну НИН-а

Заменица главног и одговорног уредника НИН Весна Малишић изјавила је у "Утиску недеље" на телевизији Нова С, да није било субверзивних идеја приликом одабира, касније повучене, фотографије за насловну страну тог недељника, снимљене током сајма наоружања на којој су председник Србије Александар Вучић и снајпер.

Гостујући у емисији "Утисак недеље" она је рекла да колегијуму од четири уредника није пало на памет да ће се то тумачити као било шта субверзивно и да се кренуло од претпоставке да је Србија нормална држава.

Малишић је навела и да је била изненађена када се подигла прашина и да није могла ни да се сети да је на фотографији био пушкомитраљез.

Како је објаснила, идеја је била на насловној страни буде Вучић, а да је ово била једина фотографија која је могла да се повеже са пратећим текстом о афери Крушик.

“Волела бих да смо имали фотографију из Крушика, али нисмо”, рекла је Малишић.

Са друге стране, председник Удружења новинара Србије Владимир Радомировић сматра да је НИН направио грешку и да је колегијум уредника требало да одабере другу фотографију.

Према Радомировићевим речима, чим је видео насловну страну НИН одмах је приметио снајпер уперен у Вучића, али да ипак не мисли да је то био позив на убиство председника.

“Тако би свака власт у било којој демократској земљи тумачила”, рекао је Радомировић.

Он сматра и да је тако провокативном насловном страном, НИН хтео да "подрије" интервју који је добио од саветнице за медије председника Србије Сузане Васиљевић и да се додвори својој читалачкој публици.

Малишић је негирала такве оптужбе.

“Ми не можемо довољно да пазимо, ми можемо само да нестанемо”, рекла је заменица главног и одговорног уредника НИН.

Глумац Бранислав Трифуновић, ипак, не види ништа спорно на насловној страни која је накнадно повучена и подсећа да је реч о фотографији са сајма наоружања.

Трифуновић је оценио да живимо у “лудници” и констатовао да актуелна власт призива насиље и да је спремна на све како би опстала.

“Они нас терају да их мрзимо”, оценио је Трифуновић и додао да је реч о озбиљном поремећају.

Он је упутио и апел да се не наседа на ту мржњу, уз оцену да је актуелна власт толико исфрустрирана и болесна да јој треба загрљај.

“Они не престају да нас увлаче у сукобе. Ако овако наставе да раде ми ћемо почети да се бијемо по улицама са њима, што је катастрофа”, рекао је Трифуновић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси