Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скупштински одбор у среду о новим члановима РЕМ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 11. 2019.

Аутор: Николија Чодановић Извор: ЦИНС

Скупштински одбор у среду о новим члановима РЕМ-а

Одбор за културу и информисање Народне скупштине разговараће у среду, 27. новембра о покретању процедуре за избор три недостајућа члана Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), наводи се на скупштинском сајту. Седница Одбора за културу и информисање ће бити одржана у среду у 11 часова у Дому ове институције.

На дневном реду су одлучивање о обустави претходно покренутог поступка за предлагање кандидата за избор чланова Савета РЕМ-а, као и одлука о покретању новог поступка. Ради се о члановима РЕМ-а које предлажу Одбор, удружења филмских, сценских и драмских уметника и удружења композитора у Републици Србији и национални савети националних мањина.

Подсетимо да иако је Законом о електронским медијима дефинисано да се Савет РЕМ-а састоји од девет чланова, он од 2017. године ради у крњем саставу, односно са само шест чланова. Међутим, Одбор ће прво морати да обустави поступак за избор недостајућих чланова покренут још у јануару 2017. на седници којом је председавала тадашња председница Маја Гојковић.

Тренутни чланови РЕМ-а су изабрани 2016. године и мандат им истиче 2021. Изузетак је Оливера Зекић која је изабрана 24. јула 2015. године на предлог осам обједињених посланичких група и њен мандат траје до 2020. године.

Рад РЕМ-а и попуњавање упражњених места у Савету биле су претходних месеци и теме дијалога власти и опозиције. Такође, ЦИНС је у августу ове године објавио тајни извештај РЕМ-а о медијском извештавању током предизборне кампање 2016. након чега су опозициони Покрет слободних грађана као и организација 1 од 5 милиона тражили смену чланова Савета овог тела.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси