Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новопазарски радио Сто плус добио спор са функционером СНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2019.

Извор: Бета

Новопазарски радио Сто плус добио спор са функционером СНС

Извештавајући о смрти муштерије којег је претукао возач такси возила, новинар новопазарског радија Сто плус Никола Кочовић није прекршио закон, оценио је Виши суд у Београду.

Суд је одбио тужбу Игора Нововића, функционера Српске напредне странке (СНС) из Новог Пазара, којом је од новинара, уредника Исхака Слезовића и агенције Бета као оснивача медија, "због повређене части и угледа, а на име накнаде нематеријане штете", тражено 200.000 динара.

Нововић је поднео тужбу крајем марта 2017. године, наводећи да су му текстом "Преминуо Новопазарац којег је претукао таксиста", повредјени част и углед.

Он је у тужби негирао било какву везу са аутомобилом и возачем, а његови сведоци давали потпуно супротне изјаве о томе ко је ангажовао возача и био стварни власник возила, што је на суду оцењено као "контрадикторно, неуверљиво и срачунато сведочење".

С друге стране, "докази и сведочење Кочовића су оцењени као искрени и логични", наводи се у пресуди Вишег суда.

"С обзиром да је тужилац и на суду наглашавао своје чланство у Српској напредној странци, мислим да смо били жртва школског примера покушаја партијског дисциплиновања новинара и медија. Тужилац је очигледно сматрао да ће му припадност и функција у владајућој партији донети предност у одлучивању судије, што у овом случају није помогло", оценио је директор и уредник Сто плус радија Исхак Слезовић.

Узимајући све у разматрање, Виши суд је тужбени захтев Нововића оценио неоснованим и обавезао га да туженим, на име парничног поступка, исплати 78.900 динара.

Пресуда Вишег суда у Београду је првостепена и Нововић има право жалбе Апелационом суду у том граду, у року од осам дана од њеног пријема.

Због истог текста Нововић је покренуо поступак и пред Основним судом у Новом Пазару којем је поднео приватну тужбу против Кочовића. Поступак у том предмету, након две године суђења и промене двојице судија, биће настављен у марту следеће године.

Пред Вишим судом у Београду ускоро ће почети још један процес против радија Сто плус, а по тужби једног високог функционера Санџачке демократске партије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси