Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Игор Божић: Власт таргетирала Н1 као провокатора, то је веома опасно
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 11. 2019.

Аутор: Бета Извор: Н1

Игор Божић: Власт таргетирала Н1 као провокатора, то је веома опасно

Извршни продуцент телевизије Н1 Игор Божић изјавио је да "хајка" на телевизију и њеног новинара Миодрага Совиља неће условити никакве промене у њеном раду, али и оценио да је за разлику од ранијих напада, покренута "веома опасна кампања" која се повезивала са здравственим стањем председника Србије.

Божић је за новосадски портал Аутономија рекао да су тезе о погоршању здравственог стања председника Србије због питања новинара Н1, "директно угрозиле Миодрага Совиља". 

"Зашто је то опасно? Зато што су све време инсинуирајући да је Совиљ то намерно радио, нас таргетирали као неку врсту провокатора који желе да изазову инцидент. И то је корак више у односу на све хајке које су се до сада догодиле и то је корак који је много опаснији. Оно што је чињеница јесте да смо се заиста осетили угрожени и да Миодраг Совиљ може да буде угрожен", рекао је Божић. 

Он је оценио да је председнику Србије, из угла људи који га подржавају, све дозвољено, између осталог и да "ниподаштава новинаре".

"Оно што није дозвољено је новинарима да имају једну нормалну конверзацију на којој он сам инсистира. А термин 'немојте да се завитлавамо' сигурно не може да се преведе на енглески као ‘don’t screw around with us', како је то саветница председника касније пренела разним европским новинарским удружењима и организацијама", казао је Божић. 

Међународне новинарске организације осудиле су кампању против Н1 и њених новинара, а Божић је додао да су та удружења у Европи и свету "свесна какав посао ради Н1, зато што сигурно у својим извештајима и фајловима имају бројне инциденте који су се дешавали – што нашим новинарима, што генерално кући". 

"Уверен сам да знају да ми бранимо част професије у Србији. Нисмо једини, али смо једни од неколицине, тако да у том смислу очекујем подршку међународних удружења", додао је Божић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси