Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћулибрк позвао на солидарност новинара, да питају док се не добије одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 11. 2019.

Аутор: Бета Извор: Н1

Ћулибрк позвао на солидарност новинара, да питају док се не добије одговор

Уредник недељника НИН Милан Ћулибрк позвао је новинаре у Србији да се солидаришу са својим колегама којима функционери одбијају одговоре на питање и поставе га поново све док не добију одговор.

"За положај новинара у Србији делом су криви новинари који су дозволили флуидан однос политичара и новинара", оценио је Ћулибрк током гостовања у Утиску недеље.

Ћулибрк је оценио да је такав однос недопустив, а да великом делу новинара то прија.

Професор Милојко Арсић, гостујући у Утиску, а коментаришући наводе неких медија да је Александар Вучић хоспитализован на ВМА због новинарског питања, оценио је да је апсурд да се неко разболи због питања и истакао да је реч о притиску на медије.

"Постоји систем који користи председник Србије Александар Вучић да креира приче које никакве везе са реалношћу немају, а зарад одвлачења пажње са тема у којима је он актер", оценио је председник Доста је било Саша Радуловић говорећи о хоспитализацији Вучића на ВМА.

Радуловић је казао да за Александра Вучића ради тим који се бави креирањем медијске слике зарад његовог одражавања на власти. Он је истакао да Вучић на седмичном нивоу добија истраживања мњења на основу који даље наступа у медијима.

Подсетимо, након конференције за новинаре у Београду на води, поједини таблоиди и аналитичари на прорежимској телевизији са националном фреквенцијом, али и представници власти довели су у везу новинарска питања Н1 са Вучићевим здравственим стањем.

Док је за политичаре Српске напредне странке показивање документа на мобилном телефону за строгу осуду, независни новинари истичу да је репортер Н1 Миодраг Совиљ само радио свој посао.

Подсетимо, од бројних случајева претњи запосленима на Н1 у протеклих пет година, само један починилац добио условну казну затвора, док је другом одређено лечење у специјалистичкој установи.

 

Коментари (1)

Остави коментар
суб

07.12.

2019.

Milan Đokić [нерегистровани] у 14:00

Imperija (treba da) uzvraca udarac

Уредник недељника НИН Милан Ћулибрк позвао је новинаре у Србији да се солидаришу са својим колегама којима функционери одбијају одговоре на питање и поставе га поново све док не добију одговор.

Treba prestati pratiti političare. Kada vide da ih nema u medijima igrali bi po našin notama. Tačno je da bi i dalje imali medije koji su na njihovoj strani, ali ima veliki deo normalnih ljudi u ovoj zemlji koji ne gleda i ne čita takve medije, a i oni imaju pravo glasa na izborima. Treba im uzvratiti. Tačno je da um caruje dok snaga ne poludi i da mogu i fizički da nas napadnu, ali treba izdržati i pokazati im da se zna ko vozi "Mercedes" a ko otvara kapiju pa se neće širiti kao baba u limuzini. Samo teško da budemo složni. Mnogi se opuste i plutaju, odnosno baš ih briga.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси