Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Наша продата, укинуте све емисије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 11. 2019.

Аутор: К. Живановић Извор: Данас

Једна од ретких слободних српских телевизија јуче обавестила ауторе да су на паузи до даљег

ТВ Наша продата, укинуте све емисије

Аутори и водитељи емисија на Телевизији Наша јуче су добили обавештење да њихове емисије убудуће неће бити емитоване, јер је телевизија – продата.

Више информација о томе коме је Зоран Башановић, власник Наше, продао телевизију, нисмо могли да добијемо од званичника телевизије, али смо незванично сазнали да су у питању инострани купци.

– Искрено, немам појма о чему се ради. И ја сам само обавештен да је телевизија продата и да „до даљег“ емисија „Црно-бели свет“ неће ићи, као ни све остале емисије. Наводно је то само до Нове године, мада верујем да ће та пауза потрајати. Имам неке индиције, али не и поуздане информације. Чињеница је да ће у наредном периоду бити једно место тј. један медиј мање на којем се може чути опозициони глас – каже за Данас Ђорђе Вукадиновић, народни посланик и аутор емисије „Црно-бели свет“.

Поруку сличне садржине добио је и писац Марко Видојковић, водитељ емисије „400 степени“.

– Телевизија је продата, цела продукција се обуставља укључујући и „400 степени“. Било је лепо док је трајало. Чак и директорка не зна зашто и коме је телевизија продата, а ја могу само да нагађам – каже Видојковић за Данас.

Подсетимо, почетком септембра у телевизију „Наша“ су дошли извршитељи и полиција покушавајући да уђу у просторије телевизије. Зоран Башановић је тада навео да се то догодило без правног основа, као и да је то трећи пут да је та телевизија изложена „отвореним притисцима“ од стране власти, „као један од ретких опозиционих медија у Србији“.

– Упали су мафијашки, без икакве најаве, иако смо ми потпуно друго правно лице, фирма се зове „Наша визија“ и ми смо преузели име од ТВ „Наша“, и са РЕМ-ом смо постигли договор и потписали уговор о преузимању ТВ „Наша“. Кад се угасила претходна фирма, ми смо послали захтев РЕМ-у око преузимања имена. Као потпуно ново правно лице, ми само користимо име ТВ „Наша“. Притом, ми смо у приватном поседу, просторијама које смо закупили, а власништво је Мухедина Хоџића, који живи у Берлину. Иначе, простор је намењен за снимање спотова и емисија, изнајмили смо га заједно са опремом – рекао је тада Башановић за Direktno.rs.

Упад органа реда је упоредио са криминалистичким филмовима.

– Мафијаши хоће да угасе телевизију. То је у ствари мафијашки упад без икакве најаве. Они по закону морају да се најаве, све папире смо им дали на увид, и уговор о закупу простора и извод из АПР да смо друго правно лице са фирмом, која је раније била у спору са „Филмским новостима“. Е, директор „Филмских новости“ Владимир Томчић је пописивао опрему, претпостављам као легитимни представник власти и продужена рука Александра Вучића, јер хоће на силу да угасе једину праву опозициону телевизију у Србији. Ником нису показали решење, ни један једини папир зашто су овде. Они су полепили налепнице по опреми, пописују, а не дају запосленима да раде свој посао, уредницима да припреме вести, ово је као у Колумбији – истакао је Башановић.

Вучићев кум

Зоран Башановић је био један од оснивача Српске напредне странке и кум Александра Вучића. После разлаза са напредњацима, његова ТВ Наша постала је једна од ретких станица где су гостовали лидери опозиције и слободни новинари.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси