Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СКГО уручила награде новинарима за најбоље прилоге на локалне теме
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 11. 2019.

Аутор: Бета Извор: Данас

СКГО уручила награде новинарима за најбоље прилоге на локалне теме

Стална конференција градова и општина (СКГО) уручила је данас по седми пут награде победницима медијског конкурса „Другачије од других“ у оквиру програма „Подршка локалним самоуправама у Србији на путу ка ЕУ – друга фаза“ који финансира Влада Шведске.

Награде су добили Милица Алавања за прилог „Немојте нам живот узимати“ (Наша Балкан, продукција Војвођанска зелена иницијатива), Ружица Јеремић Турудић (РТС) за прилог „Како ‘Дубоко’ постаје плитко“, Борислав Деспотовић и Тамара Трнинић (РТВ) за прилог „Живот онлине-е-управа“, Гордана Нешовић (Радио Београд 1) за прилог „Малолетнички бракови“ и Предраг Тодоровић (ТВ Центар Свилајнац) за прилог „Амаро Кхер-Наш дом“.

Милица Алавања чији је прилог о заштити животне средине, рекла је да је „добро што постоје људи који схватају значај те теме“, а Ружица Јеремић Турудић која се бавила проблемом отпада у Пријепољу и околини, рекла је да тај проблем још није решен.

Генерални секретар СКГО Ђорђе Станичић захвалио је шведској међународној агенцији за развој и сарадњу (СИДА) и учесницима конкурса на који је стигао 31 прилог.

„Расписујући конкурс желели смо афирмативне текстове о раду наших чланова, али нисмо бежали ни од критичких који указују на пропусте које треба отклонити“, рекао је Станичић и истакао да „у Србији постоје квалитетни новинари за локалне теме“.

„Желели смо и да истакнемо важност медијског извештавања и подигнемо свест грађана, и да пружимо подршку новинарима који су се током године бавили темама које нису увек атрактивне“, навела је СКГО у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси