Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јунајтед група преузима бугарског оператора Виваком
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 11. 2019.

Извор: Бета

Јунајтед група преузима бугарског оператора Виваком

Јунајтед (United) група, водећи телекомуникациони и медијски оператор у Југоисточној Европи, данас је саопштила да је постигла договор о куповини Вивакома (Vivacom), највећег оператора у Бугарској.

Та аквизиција је друга по реду од марта 2019, када је инвестициони фонд BC Partners, са седиштем у Њујорку и Лондону, купио Јунајтед групу у једној од највећих трансакција у региону.

Аквизиција ће убрзати раст Јунајтед групе, проширити њену географску присутност и потврдити њен положај регионалног лидера у овој индустрији, наводи се у саопштењу и додаје да ће преузумање Вивакома бити окончано у другом кварталу 2020. године, након добијања дозволе од антимонополске комисије.

Куповина бугарског оператора ће бити реализована кроз кредит и сопствена средства Јунајтед групе.

Јунајтед група већ послује у шест земаља региона и у њеном власништву су СББ, Телемах (Telemacha), Н1, Нове С, а запошљава више од 4.400 људи.

Виваком има 1,8 милиона корисника и прва је телекомуникациона компанија у Бугарској која пружа напредне сервисе као што су оптички интернет, мобилна телефонија и дигитална телевизија приватним и пословним корисницима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси