Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Издајници и патриоте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2019.

Извор: ФоНет

Издајници и патриоте

Када пренесеш информацију која је тачна, ако она не одговара владајућој партији, испада да си издајник и непатриота, тако је стање у српским медијима описао радијски водитељ Игор Бракус.

Он је у разговору за ФоНет истакао да се праве информације сакривају, па му је због тога тешко да сазна шта се заправо дешава у земљи у којој живи.

"То је потпуно лудило и ментална болница и све је горе и горе. Како то променити, то је питање за милион долара", рекао је Бракус у серијалу разговора Преступ.

Каже да не воли да даје кечеве, па зато комплетну медијску слику у Србији оцењује са два минус, а посебне критике износи на рачун јавног сервиса.

"Јавни сервис апсолутно не да није отворен за све, него је изразито наклоњен једној страни. Зашто би нешто што сви ми плаћамо било наклоњено једној, у овом случају, политичкој опцији", пита Бракус.

Он објашњава да посебно апострофира јавни сервис због тога што су остале телевизије са националним фреквенцијама приватне.

"Приватник може да каже ово хоћу, а ово нећу, то је његово, а ово је наше", указује Бракус и додаје да у информативном програму влада медијски мрак.

"Чини ми се да људи на челу тог сектора, па у овом случају претпостављам и самог РТС, немају довољно неке врсте интегритета да би могли сами да доносе одлуке везане за програм, па слушају шта им се каже", сматра Бракус.

Каже да се у информисању ослања на телевизију Н1, али свестан је тога да је у Србији доста људи који искључиво зависе од телевизија са националном фреквенцијом, а на којима, према његовој оцени, не могу да се чују информације нкоје би на било који начин могле да угрозе постојећу власт.

На питање шта предузети и да ли постоје регулативе којима би стање могло да се поправи, Бракус примећује да је најгоре то што испада да све зависи од једног човека у земљи.

"То је потпуно сулудо, тако је постављена игра да ти имаш утисак да за било какву врсту промене правила мораш да се обратиш ономе од кога све зависи", оцењује Бракус и додаје нда то не би смело да буде тако.

"Нити та особа има ингеренције да се бави свиме, нити он може да буде баш толики супер херој и натчовек да може да реши све проблеме", поручује Бракус, који са колегом Смиљаном Бањцем води емисију "Обавезно-необавезно" на радију Лагуна.

Критикује и Регулаторно тело за електронске медије које, како оцењује, не ради свој посао него "само постоји".

Додаје и да није сигуран у то да ли би то тело и његови чланови требало да се промене, пошто, како наводи, није сигуран ни у то да не би дошли нови људи који би све радили идентично.

Као велики проблем види и "непрегледно море" лажних вести и констатује да је на насловним странама таблоида малтене све лаж.

"Новинарство је доведено до тога да толико пута изговорена лаж, код оних који купују те новине и на тај начин прожимају те ствари, постаје истина. Ти људи који су на тај начин етикетирани постају злочинци, издајници, непатриоте, то је језиво" упозорио је Бракус.

Он закључује да систем тренутно функционише на лажи, спекулацијама и неистинама чији је циљ блаћење људи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси