Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Озваничена сарадња Удружења пензионера Новог Сада и РТВ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2019.

Извор: РТВ

Озваничена сарадња Удружења пензионера Новог Сада и РТВ-а

Боље информисање о правима пензионера, њиховим активностима и могућностима, циљ је Протокола о сарадњи, који су, данас, у Новом Саду, потписали генерални директор Радио-телевизије Војводине др Миодраг Копривица и председник Удружења пензионера Града Новог Сада Момо Чолаковић.

Чолаковић је изразио захвалност руководству покрајинског јавног сервиса на томе што је једина телевизија са сталном емисијом посвећеном пензионерима (емисија „Додати живот годинама“) и на томе што је прихватило иницијативу новосадског Удружења пензионера да верификује поменути документ и тај начин потврди жељу и намеру да најстарији грађане Новог Сада, Војводине и целе Србије што детаљније информише.

„Ми желимо да наши најстарији имају детаљне информације о својим правима, обавезама, одговорностима, о томе чиме могу да се баве и на који начин их можемо извести из њихових домова. У Удружењу пензионера Града Новог Сада постоји преко двадесетак активности, од дневног центра, преко културно-уметничког програма, излета, коришћења бања и тако даље“, истакао је Чолаковић.

Он је, такође, нагласио да је Нови Сад једини град у нашој земљи, који обезбеђује попусте за различите услуге за пензионере.

„Више од 50 фирми, институција и установа потписало је споразуме са нашим Удружењем. Захваљујући томе, ако пензионер користи 80 одсто тих услуга, он може, на годишњем нивоу, да уштеди једну до једну и по пензију“, прецизирао је Чолаковић и најавио да ће бити измењен закон о инвалидско-пензиском осигурању, којим ће, како је рекао, трајно бити решено питање усклађивања пензија.

Удружење пензионера Града Новог Сада има око 25 хиљада чланова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси