Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Влада Србије поставила већину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 07. 2011.

Извор: Дневник

Влада Србије поставила већину

„Новости” добиле нови Управни одбор

Скупштина Новинско-издавачког друштва Компаније Новости изабрала је нови Управни и Надзорни одбор ове медијске куће, пошто је Влада Србије предложила своје чланове, јер су недавном одлуком Комисије за хартије од вредности, доскорашњем већинском власнику Милану Беку привремено сведена управљачка права.

У саопштењу ПР службе Компаније Новости наводи се да су доскорашњем већинском власнику Милану Беку, са 62,50 одсто, недавном одлуком Комисије за хартије од вредности, привремено сведена управљачка права на само 25 одсто, па је Република Србија аутоматски постала већински власник.

Захваљујући тој позицији, са 29,52 одсто власништва, Влада Србије је предложила својих шест чланова Управног одбора (досад имала два) и два Надзорног одбора (досад имала једног).

За чланове Управног одбора Компаније Новости су именовани Александар Перић, саветник председника Привредне коморе Србије, Горан Николић, научни сарадник у Институту за европске студије, Дијана Вукомановић, научни сарадник у Институту за политичке студије, Јелена Ђеклић, директор Дирекције за корпоративни маркетинг у Нафтној индустрији Србије.

Чланови Управног одбора су и Славица Николић Чорбић, политиколог и Дина Курбатвински Вранешевић, помоћник генералног директора РТС Београд, а остао је и досадашњи члан Александар Бојић, запослен у Делта Холдингу.

Нови председник Надзорног одбора је Драгана Симић, помоћник директора за економско - финансијске послове у Здравственој установи Апотека Београд, а чланови су Данијел Апостоловић, саветник за медије председника Владе и Слободанка Копривица, досадашњи председник Надзорног одбора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси