Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гајовић: Локалне заједнице треба да имају своје медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 10. 2019.

Извор: РТС

Гајовић: Локалне заједнице треба да имају своје медије

Није све мед и млеко, али стање у медијима у Србији није алармантно већ стабилно, рекао је за РТС државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић.

У Београду је одржан панел "Реемитовање ТВ програма, размена искустава и праксе" где је централна тема била је емитовање тв програма телевизија које нису наше, а емитују домаће рекламе.

"Тај регионални скуп о прекограничним телевизијама окупио је људи из регулаторних тела Словеније, БиХ, Црне Горе и Хрватске који се баве питањем прекограничних телевизијама. Тај панел смо организовали због учесталих питања наших посланика о прекогрничним телевизијама, о телевизијама које емитују програм у региону а пуштају наше рекламе, раде овде а имају седиште у Луксембургу и другим градовима. Могла су да се чују различита па и опречна мишљења јер само у разлочитости можемо да дођемо до решења", рекао је Александар Гајевић гостујући у Јутарњем програму.

Говорећи о свом двогодишњем раду на месту државног секретара Гајевић је рекао да је његова обавеза да буде у контакту са свим медијима у Србији.

"Србију сам већ прокрстарио уздуж и попреко и упознавао са са медијима и њиховим проблемима. Није све мед и млеко, али ситуација није алармантна већ стабилна. Када год одем ван Београда увек откријем нешто ново", рекао је Гајевић.

Медијске реформе су у току, али нам пуно тога још предстоји.

"Ми ћемо посебни пажњу у сету закона које припремамо посветити локалним медијима јер локалне заједнице треба да имају своје медије који треба да информишу грађане о свим важним информацијама које су им потребне", рекао је Гајевић.

Проблема увек има и биће их. Они нису страни и сличне приоблеме имају и друге европске земље, а који нису само економске природе.

"Расписивањем конкурса, а ове године било их је девет, ми суфинансирањем помажемо рад медија", истакао је државни секретар.

Медијске слободе су на задовољавајућем нивоу, оне су различите зависно од концепта, садржаја поа и политичког опредељења, нашта држава не утиче и не уплиће се.

Када је реч о финансирању Јавних сервиса постоји предлог колико новца ће се издвојити за следећу годину.

"Сутра имамо важан састанак у Влади Србије, где ће једина тачка бити буџет за следећу годину па ће се више знати и о финансирању јавних сервиса у 2020. години", рекао је Гајевић.

Државни секретар у Министарству културе и информисања рекао је да је пројекат Комеморативног центра у Абардаревој улици у фази тендера и да би у марту требало да се положи камен темељац.

"Интезивно се ради и са градском влашћу која је дала велики допринос у смислу добијања свих дозвола што није био нимало лак посао. После полагања камена темељца очекујем да ће се све одвијати брзо", рекао је за РТС Александар Гајевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси