Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зекић (РЕМ) о преносу прославе СНС: Нађите нешто друго о чему ћете да пишете, доста више са хистеријом око РЕМ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 10. 2019.

Извор: Инсајдер

Зекић (РЕМ) о преносу прославе СНС: Нађите нешто друго о чему ћете да пишете, доста више са хистеријом око РЕМ-а

Вишечасовни пренос прославе рођендана Српске напредне странке који је јуче, ван предизборне кампање, емитован на телевизији Пинк био је у оквиру информативног програма, каже Оливера Зекић чланица Савета Регулаторног тела за електронске медије одговајући на питање Инсајдера да ли ће РЕМ реаговати овим поводом будући да према Закону о електронски медијима, политичко оглашавање није дозвољено ван предизборне кампање.

Упркос томе, синоћ је на телевизији Пинк, телевизији са националном фреквенцијом, неколико часова емитован програм уз директна укључења с прославе годишњице Српске напредне странке у хали Спенс у Новом Саду.

На питање Инсајдера да ли ће реаговати Регулаторно тело за електронске медије, чланица овог тела Оливера Зекић каже да је вишечасовни програм на телевизији Пинк био у оквиру информативног програма као и да је у питању “уређивачка политика електронских медија у приватном власништву”.

“Да ли сте ме звали, не само Ви, него било ко из других медија, када је Н1 преносио митинге СзС, или упад на РТС? То је објективно информисање, а ово друго није? По чијим критеријумима? То се, поновићу се по стоти пут, зове уређивачка политика електронских медија у приватном власништву. И ако сте пратили, све се дешавало у оквиру информативног програма ТВ Пинк. За разлику од већ наведене Н1 која је синоћ, у прајм тајму, емитовала БИРН-ову емисију о СНС-у. За то ме нисте питали.” , оценила је Зекић.

Она је упитала и да ли се заиста мисле да РЕМ може да нареди комерцијалној телевизији о чему и како треба да извештава.

“Да ли стварно имате илузију да некој комерцијалној телевизији, неки политицки комесаријат, што би РЕМ требало да буде по жељама дела опозиције, може да нареди о чему и како треба да извештава? Нађите нешто друго о чему ћете да пишете, доста више са хистеријом око РЕМ-а” , оцењује Зекић.

Вишечасовним преносом јуче се на Твитеру похвалио и ТВ Пинк Жељко Митровић.

“Ови моји Пинковци су прави Спартанци, стотинак вредних људи реализује пренос из Спенса са 26 камера 3 крана, неколико дронова и бесконачно много сценске и расветне технике! Браво људи!”, написао је Митровић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси