Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарке РТС-а награђене на Интерферу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2019.

Извор: РТС

Новинарке РТС-а награђене на Интерферу

На 24. Интернационалном фестивалу репортаже и медија, Милена Божовић Манић са Радио Београда освојила је прву награду за репортажу "Хомо Поетикус Киш". Награђене су и новинарке РТС-а Вишња Вишњић Милић, Наталија Видић и Биљана Радуловић.

Гран при Интерфера, статуу "Златна Ника - богиња победе" освојила је Јована Ухрин за репортажу о значају донирања органа и трансплатације "Сан ургентне ноћи", која је емитована на РТС-у.

У категорији ТВ репортаже, прву награду је освојио Будимир Ничић из Гласа Америке, за репортажу "Пошумљавање телади, узгој птица и Срба".

Друго место припало је Вишњи Вишњић Милић са РТС-а за репортажу о светском рекордеру у раду Вахиду Мутапчићу, као и Лолици Поповић са ТВ Врања, за "One man show".

Ивана Недић из Телеграфа добила је трећу награду за репортажу "Најлепша српска заваривачица".

За ТВ репортажу "Најтежа битка наших ратника", Биљана Радуловић са РТС-а добила је диплому.

У категорији новинске репортаже, прву награду је освојио Борис Субашић из Вечерњих новости, за репортажу "Људи траже границе да би их превазишли".

Другу награду је добила Фрида Шарар из листа Ријека из Хрватске за репортажу "Први Хрват у мом селу", док су трећу награду освојили Мухарем Мутабжија из листа Полимље из Пријепоља за "Један на један са целим селом" и Владимир Лојаница из Блица за репортажу "Једном руком храни четворо уста".

Милена Божовић Манић са Радио Београда освојила је у категорији радио репортаже прву награду за "Хомо Поетикус Киш".

Другу награду за освојили су Љубенко Звиздић из Радио Новог Сада за репортажу "Сат" и Бранислав Угринов из Радио Кикинде за "Ратника паорског срца".

Трећу награду добиле су Марија Крстић из Радио Београда за репортажу "Тело као инструмент" и Анђелка Красојевић, из српског радија Младост из Швајцарске.

У категорији фото репортаже, прву награду је освојио Марио Леоне Бралић за репортажу "У срцу Амазоније".

Добитници друге награде су Ненад Михајловић за репортажу "Скривени спрудови Дунава" и Марко Рисовић за "Причу о птицама селицама са сломљеним крилима".

На трећем месту нашао се Горан Шљивић са репортажом "Бујица нарушила вечни сан".

Што се тиче друштвено одговорних репортажа, на првом месту је Јасна Ђуровић са Прве ТВ за репортажу "Нови Сад - нови ја".

Друго место су заузели Владимир Малешић из пријепољског ТВ Форума за "Еколошку бомбу" и Предраг Вујић из Монда за "Апокалипсу данас-Заовине".

Наталија Видић из РТС-а с репортажом "Хлебоноша" заузела је треће место. Такође, трећу награду је добила и Анђела Зец за "Дејану".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси