Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Француз се доселио у Београд да свету открије лепшу Србију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 07. 2011.

Извор: 24 сата

Француз се доселио у Београд да свету открије лепшу Србију

Док многи Срби маштају о животу у земљама попут Француске, Француз Карл Одбур сања да остатак живота проведе у Србији. Пријатељи му на то кажу да је луд, што би му вероватно рекла и већина домаћина овде. Као и сваки заљубљени човек, Карл не слуша друге и своју изабраницу Србију предано промовише на сајту који дневно посети више од 5.000 људи.



Патриота - Колика је његова љубав према Србији, најбоље се види на сајту www.ambassador-serbia.com. Како изгледа човек који је живот у Француској заменио животом на Зеленом венцу у центру Београда, питали смо се док смо чекали Карла у Кнез Михаиловој улици. А онда смо угледали насмејаног, шармантног мушкарца како нам иде у сусрет и маше, док девојчица на тротинету вози испред њега.

Карл Одбур, Фото: 24 сата
- Ово је моја ћерка Луна (8) - представио је своју мезимицу, на шта је она, на чистом српском, одговорила: „Драго ми је“.

Карл и Луна дошли су у Србију пре две године. Нови живот решили су да започну након што су трагично изгубили трећег члана породице - Карлову супругу и Лунину мајку, Каролину. Једног дана, мењајући канале, Карл је случајно наишао на документарац о Србији, који га је толико заинтригирао да је следећег дана спаковао кофере и са ћеркицом Луном допутовао у Београд.

- Овде је дивно. Много је безбедније него у Француској, спокојни смо. Људи су толико гостопримљиви и насмејани, увек расположени да попричају. Остајемо у Србији до краја живота, не бих је мењао ни за шта - изричит је Карл.

Док прича како воли градски превоз, већ помишљамо да можда не чујемо добро. Али он то заиста мисли. Да ли онда постоји нешто што не воли овде, питамо га.

- Не, волим све. Волим да идем на Аду, да шетам Калемегданом и поред река, волим да са Луном поједем пљескавицу у Сарајевској улици - одговара Карл.

Карл посетиоцима сајта свакодневно објашњава лепоте наше земље, као и то да Срби нису дивљаци зарасли у браде који се не купају и не знају шта је дезодоранс. Од овог сајта, односно донација које посетиоци пошаљу Карл издржава себе и ћерку.

- Сајт у највећем броју посећују Американци. Недавно ме је један иронично упитао да ли у Београду има струје, на шта сам одговорио да има струје, али и крава, и то у самом центру града, и послао му фотографије недавно постављених крава у Кнез Михаиловој - прича Карл.

Страствено пратим сваки Новаков меч

Тенис - Као и сваки Србин, Карл обожава Новака Ђоковића. Ниједан меч Дејвис купа у Београду није пропустио, а његова ћеркица Луна (8) добацује да воли и Троицког. “Србија има сјајне спортисте. У кошарци навијам за Партизан, а у фудбалу за Црвену звезду. Знам све навијачке песме”, каже Карл, а ми уопште не сумњамо да је заиста тако.

Шта има на сајту?

- Текстови о Београду
- Да ли је Србија безбедна?
- Прича о српској храни
- Фото-галерија Србије
- Исповести странаца
- Најважније вести из Србије
- Друштвене мреже о Србији

М. Лесковац

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси