Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Како је "Сан ургентне ноћи" освојио гран при 24. Интерфера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2019.

Аутор: Ана Стаменковић Извор: РТС

Како је "Сан ургентне ноћи" освојио гран при 24. Интерфера

На 24. Интернационалном фестивалу репортаже и медија, Интерфер Златна Ника, новинари Радио Телевизије Србије освојили су три признања. И специјална награда – за друштвено одговорну репортажу припала је Јовани Ухрин, ауторки серијала "Сан ургентне ноћи" који се већ две године емитује на Првом програму РТС-а.

Јована Ухрин ауторка је емисије "Сан ургентне ноћи" у којој је приказан и значај  даривања органа и развој програма трансплантације. Ухринова је добитница гран прија 24. Интерфера – златна Ника.

"'Сан ургентне ноћи' је давно сањани сан. На првом месту се захваљујем и РТС-у. Ову велику награду посвећујем свим људима који чекају на орган", каже Јована Ухрин.

Највиша признања фестивала, плакете и статуе златне Нике, уручене су за храброст, критичку мисао и покретање друштвених промена, али и за вредности и циљеве којима су се водили новинари у својим настојањима да забележе невероватне тренутке и испричају дирљиве приче.

Признања су додељена за ТВ репортажу, новинску и радио-репортажу, за фото-репортажу и причу посвећену друштвеној одговорности.

Књижевник и председник жирија Перо Зубац истиче да права репортажа не може никога да остави равнодушним.

"Она или остави, по гледању или читању, у размишљању – горчину, немоћ. Некада остави потребу да се човек побуни, нека друга врста разнежи, расплаче човека, јер иза сваке репортаже мора да стоји срце и душа", сматра Зубац.

А срце, душу и новинарско умеће у својим репортажама показале су и новинарке РТС-а Биљана Радуловић, Наталија Видић, Вишња Вишњић, које су такође понеле признања 24. интернационалног фестивала репортаже и медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси