Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тридесети рођендан дописништва РТС-а у Пожаревцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 10. 2019.

Извор: РТС

Тридесети рођендан дописништва РТС-а у Пожаревцу

Дописништво РТС у Пожаревцу слави тридесети рођендан. За три деценије произвели су више од пет стотина сати репортажа, извештаја, документарних филмова. Данас у Пожаревцу ради четворочлана екипа.

Дописништво РТС у Пожаревцу отворено је октобра 1989. године у оквиру обележавања Дана ослобођења града. То је био студио са за то време модерном електронском опремом потпуно опремљен за снимање и емитовање програма. Током три деценије, техника али и кадровска структура дописништа су се мењале, али оно што је увек било заједничко је преданост послу чланова екипе и одговорност у раду. Забележили смо све најважније догађаје у Браничевском округу, али су наше камере обишле и свет-од Северне Африке до Северног мора. Извештавали смо из кризних ситуација, поплава и мећава, пратили спортске и културне догађаје и све то увек стизали на време. Дописништво РТС чува право архивско благо, преко 500 сати снимљених материјала. Да би сте видели све извештаје, репортаже и документарне филмове који су овде настали било би вам потребно скоро месец дана непрекидног гледања.

После 29 година у старом студију, Дописништво РТС-а преселило се прошле јесени у нове просторије. Данас у њему ради четворочлана екипа. Новинари Новица Савић И Александра Марковић, сниматељ Саша Гаврић и монтажер Владан Стојановић који је и најстарији по непрекидном двадесетпетогодишњем стажу у дописништву.

"Ми смо у том дописништву пролазили кроз разне фазе и монтаже и снимања И наших екстернала које сада радимо са ајфонима. Монтажу смо радили на Јуматику ДВЦ Про, сада радимо на лаптоповима. и ја сам веома задовољан и поносан што радим овај посао", каже монтажер Владан Стојановић.

Ново време пред нашу малу екипу ставља и нове изазове. Али, изазови су управо оно што нас мотивише. Очекујте од нас нове, лепе приче.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси