Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Твит лидера ПСГ поново узбуркао јавност - да ли се Трифуновић каје због поступка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2019.

Аутор: Миодраг Совиљ Извор: Н1

Твит лидера ПСГ поново узбуркао јавност - да ли се Трифуновић каје због поступка

Иако се формално извинио због вређања новинарке РТС-а, ништа не указује на то да се председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић покајао због свог поступка. Има ли суштинске разлике између поређења водитељки с проституткама и порука бившег министра Братислава Гашића који је изјавио да воли новинарке које лако клекну?

Ненавођени пројектил за који се не зна где ће да падне - тако је Сергеја Трифуновића недавно описао рођени брат. Овог пута, детонирао се након емитовања емисије "Упитник", упоредивши водитељку РТС-а Оливеру Јовићевић са проститутком. Увреду је међу првима осудила повереница за заштиту равноправности.

"Упозоравамо да учестале сексистичке опаске, увреде и омаловажавање жена показују да код појединаца постоји одсуство свести о одговорности за јавно изговорену реч", рекла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић.

На Трифуновићеву изјаву жестоко су се обрушили готово сви високи функционери Српске напредне странке, чија су се саопштења из сата у сат ређала на порталима медија блиских власти. Због вређања новинарке реаговао је и РТС, који је саопштио да је Трифуновић отишао испод нивоа примитивизма.

"Од оних којима је један твит довољан да засијају својим простаклуком, а твитују сваки дан, РТС не тражи никакво извињење јер је тражити тако нешто потпуно бесмислено", навео је РТС.

Извињење је ипак стигло, али у саркастичној форми.

"Извињавам се грађанки, напредњачком боту и тровачу медијске сцене, Оливери Јовићевић, што сам њено злоделовање упоредио са најстаријим занатом. Очекујем да се сада УНС и НУНС, извине новинарима што су такву особу упоредили с њима", написао је на Твитеру Сергеј Трифуновић.

У НУНС-у су поручили глумцу да су непрофесионализам и острашћеност медијских радника подложни критици, али да су сексистичке и друге увреде апсолутно недопустиве. Осуда Трифуновићеве изјаве стигла је и из његове куће - политички савет Покрета слободних грађана поручио је свом председнику да дијалог мора да замени вређање.

"Неко ко планира да се озбиљно бави политиком и на челу је једне озбиљне политичке организације каква је ПСГ свакако да треба свој начин комуникације да упристоји до неке мере која ће бити прихватљива и законском оквиру и грађанима који за ту организацију гласају", поручио је Павле Грбовић из ПСГ.

Сергеј Трифуновић је човек који помера границе у јавном наступу, сматра председник Демократске странке Зоран Лутовац. Међутим, овај пут је, каже, претерао.

"Ако хоћемо стварне промене, морамо да будемо другачији од оних које критикујемо", каже председник ДС Зоран Лутовац.

Н1: Да ли видите неке разлике у том ставу и ставу Братислава Гашића који је рекао да воли новинарке које лако клекну?

Лутовац: За грађане ту нема неке велике разлике, али суштина је у томе што Сергеј Трифуновић сигурно не би био човек који би злоупотребљавао власт на тај начин.

Као по правилу, са ставовима демократа не слажу се колеге са десног крила Савеза за Србију. 

"Мука ми је овог лицемерја. Крив је Сергеј Трифуновић што ствари назива правим именом, а олош и барабе нам уништише животе, опљачкаше државу, отераше децу у иностранство, сваки дан газе наше достојанство и здрав разум. И ми треба фино са њима и њиховим слугама. Багра не разуме финоћу", каже председник Двери Бошко Обрадовић.

Испод спорне објаве Сергеја Трифуновића било је пуно увредљивих коментара, међу којима и твит Владимира Тодорића, члана Председништва Народне странке.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси