Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћосић: Прича о антисрпским медијима је радикалска традиција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2019.

Аутор: DW Извор: Н1

Ћосић: Прича о антисрпским медијима је радикалска традиција

У земљи која има тешку историју убистава новинара нико не би требало да одмахује руком на притиске на новинаре, рекао је за Дојче веле (ДW) директор телевизије Н1 Југослав Ћосић.

"Србија има тако тешку и фрустрирајућу историју са убиствима новинара, покушајима убистава, паљењем кућа, оваквим притисцима. Не знам да ли ико може да дозволи луксуз и да каже ма то је обичан инцидент", рекао је Ћосић за DW говорећи о последњем инциденту када су двојица маскираних мушкараца у двориште ТВ Н1 убацили летке на којима пише "Република Србија довиђења. Добродошли у Луксембург".

Ћосић је подсетио да је пре извесног времена председник Србије Александар Вучић престао да помиње "америчку телевизију".

"Уз неку врсту полуизвињења и то тек кад га је упозорила наша новинарка. Као, он до сада није капирао какву врсту карме нама то доноси. То се не мења из времена радикала – само назови медије антисрпским! То се радило деведесетих, а ради се и сада. Сад је само инкарнација друкчија – сад смо 'луксембуршки'", наводи Ћосић.

Додаје да се "гура" прича да ТВ Н1 нелегално послује иако је, подсећа Ћосић, премијерка јасно рекла да телевизија послује тако што користи "рупе у закону".

"У целом свету је то еуфемизам за пословање по закону само што она не сме то јавно каже", истиче Ћосић.

 

Цео интервју са Југославом Ћосићем прочитајте на сајту DW.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси