Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бољи живот
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2019.

Аутор: Иван Мрђен Извор: Блиц

Бољи живот

Са полазницима 44. генерације Школе новинарства Удружења новинара Србије јуче сам мало попричао о вестима, а потом смо заједно прегледали њихове прве покушаје да у пет редова одговоре на оних пет “дабљу” питања (ко, шта, где, кад и зашто).

Мене је, да будем искрен, највише интересовало зашто се, уз све деградације ниподаштавања, уз разне комесаре и са(т)рапе, ова наша професија још доживљава као некаква улазница за бољи живот, не само код младих који не раде ништа већ и код далеко старијих којима је дојадио њихов свакодневни посао у некој канцеларији или трговини.

То ме подсетило да сам се у петак увече у “Акорду” са пријатељима из “5П” групе сликао у “Бољи живот аранжману”, оно кад Попадићке седе а њихови мушкарци стоје око њих.

Бољи живот је у случају мојих некадашњих ученика из “Блица” двоструко присутан, као сећање на дане кад су у једној великој редакцији градили велике снове и као жал због чињенице што многи сада раде послове који немају баш пуно везе са оним што су од мене могли да науче.

Новинарство се у обе ове приче приказује као сан који вреди проживети, чак и кад нам падне мрак на очи! 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси