Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бодрожић: Државни функционери требало да напусте скуп након забране извештавања Н1 и Ал Џазири
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 10. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Бодрожић: Државни функционери требало да напусте скуп након забране извештавања Н1 и Ал Џазири

Председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Жељко Бодрожић најоштрије је данас осудио забрану извештавања екипама телевизија Н1 и Ал Џазира са отварања ветропарка „Чибук 1“ у Мраморку, уз подсећање да на територији Србије важе закони који подстичу слободу изражавања и плурализам медија.

Бодрожић указује да закони Србије јасно забрањују дискриминацију новинара, тако да је недозвољено да на јавном скупу којем присуствују функционери државне власти, макар се радило и о приватном поседу, забрањује приступ новинарима.

Тога је требало да се држе и председник Србије Александар Вучић, министар Александар Антић и сви присутни државни функционери, сматра Бодрожић у писаној изјави.

Не само да су све редакције добиле позив о догађају из Кабинета председника Републике, што већ само по себи обавезује да се узму у заштиту сви акредитовани новинари, констатовао је Бодрожић, него из изјаве Вучића дознајемо да су упозорени пре свечане церемоније да ће појединим новинарским екипама бити забрањен улаз.

Заиста је недопустиво што су после свега тога наши државни функционери присуствовали отварању ветропарка, нагласио је председник НУНС.

Без обзира на жеље и прохтеве дипломатских представника страних земаља, председник Републике и други државни функционери морали су да упуте изричит захтев челницима компаније „Масдар“ да се допусти присуство свим извештачима, и у случају да домаћини остану при свом дискриминаторском ставу, морали су да напусте скуп, закључио је Бодрожић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси