Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обрадовић: Зашто Вучићевић позивање на спровођење закона сматра претњом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 09. 2019.

Аутор: Бета Извор: Данас

Обрадовић: Зашто Вучићевић позивање на спровођење закона сматра претњом

Лидер Двери Бошко Обрадовић поручио је данас да нико из Савеза за Србију (СзС) не прети главном и одговорном уреднику београдског дневног листа Информер Драгану Ј. Вучићевићу, већ да само обећавају да ће се након промене власти закон примењивати на све.

Обрадовић је упитао „зашто неко позивање на спровођење закона сматра претњом“.

„Медији и уредници медија сносе огромну одговорност у друштву, а Информер је на 302 насловне стране прошле године објавио чак 362 лажне вести. Да не говоримо о клеветама и нарушавању угледа и достојанства појединих лица, нарочито лидера опозиције. Такве ствари подлежу прекршајној, али и кривичној одговорности у складу са законом“, навео је Обрадовић у писаној изјави.

Додао је да за само једно од дела које су за Информер константне а то је „изазивање панике“, закон предвидја затворску казну до три године.

„Са страница које аминује управо Драган Ј. Вучићевић сваки дан се градјани Србије застрашују најавама рата, катастрофа и слично. Нормално је да овај човек треба законски да одговара. То није претња, то је став и политичко обећање да онај ко је загадио Србију медијским злом мора и да одговара“, навео је лидер Двери.

Главни и одговорни уредник београдског дневног листа „Информер“, Драган Вучићевић, најавио је раниије данас да ће се због претњи затвором које му је упутио председник Двери Бошко Обрадовић обратити свим медјународним новинарским удружењима и удружењима за заштиту људских права и заштиту слободе изражавања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси