Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  САД тужиле Сноудена, траже новац који је зарадио продајом мемоара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 09. 2019.

Извор: Данас

САД тужиле Сноудена, траже новац који је зарадио продајом мемоара

Америка је поднела тужбу против бившег службеника Агенције за националну безбедност (НСА) Едварда Сноудена, који је 2013. године објавио тајне документе о програму прислушкивања телефона и интернета, јер његова књига крши споразуме о необјављивању података.

Америчко Министарство правосуђа наводи да је Сноуден објавио своје мемоаре „Трајни снимак“ без претходне предаје обавештајним агенцијама на увид, те да његови говори, такође, крше споразуме о необјављивању података, преноси Н1, позивајући се на Срну.

У саопштењу се истиче да САД потражују сва средства које је Сноуден зарадио продајом књиге. У тужби се, такође, помињу и „корпоративна предузећа“ одговорна за објављивање књиге као потенцијални тужени.

Сноуден је раније изјавио да је 2013. године тражио азил у Француској када је на власти био Франсоа Оланд и изразио наду да ће му сада председник Емануел Макрон то одобрити. Око десетак земаља већ је одбацило захтев Сноудена за азил.

Сноуден је објавио мемоаре који ће изаћи у продају у више од 20 земаља. Он у Русији живи од 2013. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси