Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УДС: Потписан Протокол којим је емитерима дата могућност умањења на износ минималне накнаде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 09. 2019.

Аутор: Бета Извор: Данас

УДС: Потписан Протокол којим је емитерима дата могућност умањења на износ минималне накнаде

Унија дискографа Србије (УДС) саопштила је данас да је закључен Протокол између организација за колективно остваривање права произвођача фонограма и интерпретатора ОФПС и ПИ, с једне стране, и удружења емитера АНЕМ и РАБ, који заједно окупљају преко 200 емитера у свом чланству, с друге стране.

Тим Протоколом емитерима који плаћају минималну накнаду по тарифи дата је могућност остварења одређених умањења на обрачунат износ минималне накнаде, а нарочито емитерима који имају локалну и регионалну зону покривања.

„Организације ОФПС и ПИ су изашле у сусрет захтевима поднетим од стране удружења емитера и на заједнички начин постигнут је споразум и потписан је Протокол, све у интересу носилаца права, организација за колективно остваривање права, емитера и њихових удружења“, наводи се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси