Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Опроштај од Грге
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 06. 2011.

Извор: Политика

Опроштај од Грге

На београдском Новом гробљу јуче је сахрањен Драган Влаховић (1950–2011), новинар, кога су на последњи починак испратили чланови породице, рођаци, бројни пријатељи и сарадници из Куће „Политика” и других листова и медијима у којима је радио и сарађивао.


Поготово у „Политици” и издањима наше куће, Драган Влаховић, иначе школовани историчар, оставио је неизбрисив траг, не само као новинар коме су истина и правда биле непрекидне идеје водиље, него и као уредник.

Захваљујући најбољим људским и професионалним особинама које су га красиле, с великим, неугасивим жаром, трагао је за истином о нашој недавној прошлости и садашњости. Истовремено је с лакоћом откривао таленте и снажно утицао на обликовање професионалног профил а колега који ће се у будућности потврдити као истински новинари.

Успевао је у томе јер их је без остатка, својим знањем, шармом и преданошћу, везивао за професију у коју ће уткати себе, служећи јој предано, буквално до последњег животног даха.

После опела, од Драгана Влаховића, Грге, како су га знали и звали сви његови другови, небројени пријатељи и колеге, јуче се опростио владика Епархије будимљанско-никшићке Јоаникије и Душан Телесковић, новинар „Политике”, припадник млађе генерације коју је Драган Влаховић Грга бесповратно „затровао” вирусом професије у коју је уткао свој прерано окончани живот.

Сл. К.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси