Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарске организације Мекалистеру: Подржите Мају Павловић и локалне и регионалне ТВ емитере
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 08. 2019.

Извор: Бета

Новинарске организације Мекалистеру: Подржите Мају Павловић и локалне и регионалне ТВ емитере

Српске новинарске организације су затражиле од председника Одбора за спољне послове Европског парламента Дејвида Мекалистера да подржи Мају Павловић, власницу ТВ Канал 9 која штрајкује глађу због неразумних прописа и решења државних органа који онемогућавају нормалан рад локалним и регионалним РТВ емитерима, као и да утиче на његове домаћине да се тај проблем реши.

"Наша колегиница, власница локалне телевизије Канал 9 из Новог Сада, Маја Павловић, штрајкује глађу испред зграде Председништва, јер је њеном медију неразумним прописима и решењима државних органа, онемогућен нормалан рад и прети му гашење", каже се у писму Независног удружења новинара Србије, Независног друштва новинара Војводине и Локал Преса.

У њему се истиче да би се решавањем њених захтева значајно олакшао економски положај локалних и регионалних РТВ емитера, посебно оних са независном уређивачким политиком који објективно, критички непристрасно и свестрано информишу грађане.

"Молимо Вас да одвојите мало времена и пружите подршку Маји Павловић, а пре свега да Ваше домаћине из државног врха Србије замолите да учине напоре како би њен случај био позитивно решен и тиме створени услови да она прекине штрајк глађу", каже се у писму и додаје "верујемо да Ви имате толико утицаја на челнике наше државе да коначно схвате озбиљност ситуације и предузму неопходне кораке како би се ова немила ситуација разрешила".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси