Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Извињење колеги Миодрагу Попову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 08. 2019.

Аутор: А. П. Извор: Данас

Са места главног и одговорног уредника БК телевизије није добио отказ, већ је поднео оставку

Извињење колеги Миодрагу Попову

Новинар и водитељ Миодраг Попов поднео је оставку на место главног и одговорног уредника БК телевизије, није отпуштен, као што је грешком наведено у тексту „РЕМ још увек не додељује националну фреквенцију“ објављеном у листу Данас 22. августа 2019.

Новинар Данаса се у тексту који се бави доделом националних фреквенција Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) осврнуо на пријаву БК ТВ за дозволу за емитовање у априлу прошле године, када је на месту главног и одговорног уредника те телевизије био Миодраг Попов.

У тексту Данаса је погрешно наведено да су „током трајања конкурса, четворица запослених на БК и главни и одговорни уредник БК ТВ Миодраг Попов добили отказ“ те због тога овај медиј није испуњавао услове за дозволе. Попов је заправо поднео оставку почетком октобра 2018. године, у знак протеста због отказа четворици новинара ове медијске куће, о чему су медији већ писали.

Попов је УНС-у рекао да је оставка „солидарност са колегама, као и апел да се они врате на посао“. Он је рекао да је оставку дао „јер се не слаже са отпуштањем свих новинара и то док још није завршен конкурс Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) за доделу националне фреквенције за који се борио, писао програмски елаборат и шему, као и комплетан пројекат“.

„У петак је све четворо новинара, пола сата пред крај радног времена, добило отказе. Дато им је да потпишу споразумни раскид уговора. Ја се с тим не слажем, јер је и у пројекту, али у условима конкурса РЕМ-а предвиђено укупно 15 људи. Практично смо избачени из игре. Не можемо да радимо без новинара“, рекао је УНС-у Попов.

Извињавамо се колеги Попову на ненамерној грешци.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси