Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Други дан штрајка Маје Павловић: Нико се из Вучићевог кабинета није јавио
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 08. 2019.

Аутор: Зоран Стрика Извор: Цензоловка

Други дан штрајка Маје Павловић: Нико се из Вучићевог кабинета није јавио

Чекам позив на састанак са председником Александром Вучићем, али се нико из његовог кабинета, као ни из кабинета премијерке, није огласио, тако да не знам када ћу и да ли ћу бити примљена, каже за Цензоловку Маја Павловић, директорка Канала 9, која други дан штрајкује глађу.

Директорка новосадске телевизије Канал 9 Маја Павловић почела је други дан штрајка глађу у Београду, испред зграде Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).

Ово јој је трећи штрајк глађу у последњих 15 месеци због дугих судских процеса у вези са накнадама које локалне телевизије морају да плаћају.

Првог дана штрајка није било значајних помака у испуњењу захтева Маје Павловић. Организација произвођача фонограма Србије (ОФПС) мејлом је позвала директорку Канала 9 да одреди датум када жели да се састане са њиховим представницима, уз поруку да у наредних 30 дана неће подносити тужбе против овог локалног медија.

Међутим, оног најбитнијег – позива из кабинета председника Републике Србије Александра Вучића – није било.

„Мени је најважније да сам добила подршку колега из медија, били су многи медији, огласила су се новинарска удружења и ја сам ту. Чекам позив на састанак са председником Александром Вучићем, али се нико из његовог кабинета, као ни из кабинета премијерке, није огласио, тако да не знам када ћу и да ли ћу бити примљена. Огласио се и ОФПС. У мејлу су навели да у наредних 30 дана неће подносити никакве тужбе против Канала 9, те да у том року одредим датум када желим да се састанем са њима. Датум нисам још одредила, јер најпре чекам састанак са председником и након тога ћу разговарати са представницима ОФПС-а“, поручује Маја Павловић за Цензоловку.

У поподневним часовима Мају Павловић је посетио и државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић како би проверио како је. 

Маја Павловић је раније Удружењу новинара Србије рекла да очекује да је председник Вучић прими на разговор, јер јој је Младен Башић из кабинета премијерке наговестио жељу председника да разговара с њом. 

Подсетимо, Маја Павловић води судске спорове са ОФПС-ом, РЕМ-ом, Сокојем, због одузимања локалне и додељивања регионалне фреквенције, увећања тарифа, које су порасле неколико пута, а за шта тврди да је учињено незаконито, због чега јој је наредни корак тужба Европском суду за људска права у Стразбуру.

Она је незадовољна и начином на који се спроводе конкурси за суфинансирање медијских пројеката, на којима овај медиј добија све мање новца, а жали се и на дискриминацију у односу на друге новосадске медије када је у питању сарадња са јавним предузећима.

Више о разлозима за штрајка, о томе шта очекује од састанка са Вучићем, о судским процесима и страху колега да проговоре о проблемима можете да читате у интервјуу који је Маја Павловић дала за Цензоловку ОВДЕ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси