Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СДА И СРПСКИ ДРЖАВНИ ОРГАНИ: Јучер их протјерују, данас шаљу на санџачке медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 06. 2019.

Извор: sandzacke.rs

СДА И СРПСКИ ДРЖАВНИ ОРГАНИ: Јучер их протјерују, данас шаљу на санџачке медије

Колико је накарадна политика СДА Санџака најбоље говори данашње саопћење које је издато након засједања главног одбора ове странке. Исте оне државне органе, које је до јучер на конференцијама за медије лидер ове странке Сулејман Угљанин протјеривао из Санџака и државу Србију проглашавао геноцидном творевином, сада позивају да се обрачунају са једним санџачким порталом и санџачким новинарима.

А због чега сметеју Санџачке? У ниједном тексту који смо објавили не постоји лаж. Постоји само наше тумачење и преношење стварних информација које смо добили. И због тога сметају Санџачке. Не само СДА Санџака него и другим политичким групацијама у Санџаку, јер су једини објективни медиј који на принципима новинарства анализира, коментарише и пита. Е то је највећи јерес у санџачкој политици. Питати. Не смије се питати већ се мора бити обојен страначки.

Због тога данас имамо само страначке медије и само страначке портале и само страначке новинаре. У свом том шаренилу и колориту, који се сјајно уклапа у политичку слику Санџака, одступају и одударају Санџачке и због тога су оне проблем.Због тога Санџачке треба ушуткати. А за шуткање се могу искористи и српски државни органи, српска полиција и српске оружане формације. Све оне које се, када се не добију функције у Београду, од стране Угљанин и СДА Санџака проглашавају геноцидним и непријатељским према Бошњацима. Али када треба ушуткати санџачки медиј онда се позивају да то ураде и онда су очито пријатељска и пожељна формација.

Међутим, најбољу сатисфакцију за наш рад представљају свакодневни коментари грађана и препун inbox приватних порука оних који не смију то јавно да кажу, а охрабрују наш рад. Вјеровали или не, те поруке шаљу и највиши функционери СДА Санџака. Вјеровали или не, ти највиши функционери СДА су чак аутори појединих текстова објављених на нашем порталу.

И само једно треба запитати народ Санџака. Како би изгледала санџачка медијска сцена да није Санџачких? Шта би од свега овог могли да читате? Ево на примјер, о расплету кризе унутар СДА Санџака и БНВ. Једноставно осим штурих вијести не бисте могли прочитати ништа.

Међутим, ми као медиј идемо испред свих, а набољи доказ томе је прича око покушаја албанизације и проалбанског лобија. Када смо ми писли и тој теми нико у санџаку није писао о томе. Чак су наши први текстови на ту тему наишли на приличну осуду. Сада сви регионални и локални медији пишу о овој теми, али и коментаришу многи политички чиниоци у Санџаку и шире.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси