Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  КРИК: Поповић изгубио судски спор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 06. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

КРИК: Поповић изгубио судски спор

Пресудом Вишег суда одбијена је тужба министра Ненада Поповића против Мреже за истраживање криминала и корупције (КРИК) због текста „Рајски папири нису напад на Поповића већ међународни пројекат“, пренео је данас портал КРИК.

Судија Слађана Пантовић је у пресуди навела да су новинари КРИК поступали са дужном новинарском пажњом, да је интерес јавности да зна те информације био велики, али и то да се Поповић шест пута није појавио на суђењу како би сведочио о душевној боли коју је осећао због текста.

Како се наводи у пресуди, новинари КРИК су током целокупног рада на овом истраживању поштовали Закон о јавном информисању и медијима, да су све информације више пута проверили, као и да Поповић није окарактерисан као неко ко се бави противзаконитим пословима.

Судија Пантовић навела је да је, одлучујући у овом поступку, читала целокупну документацију коју су објавили новинари КРИК, као и иницијалну истраживачку причу „Поповић високоризичан за офшор агенцију“.

У пресуди се наводи да је тужба којом је Поповић захтевао одштету од милион динара због нанете душевне боли неоснована, а он ће морати да плати КРИК судске трошкове у износу од око 2.000 евра.

Пресуда није коначна и Поповић има право да се жали Апелационом суду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси