Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТВ сигнал ускоро с Мишелука
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 05. 2019.

Аутор: С. М. Извор: Дневник

Седам деценија од оснивања Радио Новог Сада

РТВ сигнал ускоро с Мишелука

Централна прослава јубилеја, 70 година од оснивања Радио Новог Сада, првог медија покрајинског јавног сервиса, одржаће се крајем године у нашем новоизграђеном дому на Мишелуку, најавило је руководство РТВ-а на недавно одржаној конференцији за медије.

Први сигнал са Мишелука биће пуштен 25. новембра ове године, готово на исти дан кад је пре 70 година било свечано отварање речима: „Овде Радио Нови Сад, на таласној дужини 212,4 метра“.

Редован програм тада је емитован на пет језика - српскохрватском, мађарском, словачком, русинском и румунском, а данас се емитује на чак 16 језика.

Соња Кокотовић Зечевић, директорка програма РТВ-а истакла је да Радио-телевизија Војводине иде путем јавног интереса: „Програмски концепт наше куће је да на свим телевизијским, радијским и веб платформама одговори потребама слушалаца, гледалаца и читалаца свих наших медија, двадесет четири часа дневно, а то је подвиг за себе, без обзира да ли је у питању један или шеснаест језика на колико се производи, односно, дистрибуира програм РТВ-а”.

Главни и одговорни уредник Првог програма Телевизије Ненад Баћић напоменуо је да овај јубилеј значи да иза њих стоји 70 година радијског и 44 године телевизијског искуства, знања и сналажљивости и да ће се то најбоље осетити кад пусте сигнал 25. новембра из нове зграде на Мишелуку, а у међувремену у години јубилеја, РТВ има у плану низ активности, попут снимања јавних радијских емисија и издавања монографија.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

24.05.

2019.

Realan [нерегистровани] у 14:04

Ah

Još jedan "sjajan" rezultat, "nikada bolji u istoriji"! Mišeluk, mesto na kome se nalaze tone radiokativnog uranijuma iz kasetnih bombi.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси