Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медијска коалиција: Држава да реши проблеме Канала 9, колеге да се солидаришу и уплате новац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 04. 2019.

Извор: Бета

Медијска коалиција: Држава да реши проблеме Канала 9, колеге да се солидаришу и уплате новац

Коалиција медијских и новинарских удружења позвала је данас надлежне државне органе да хитно реше проблеме ТВ Канала 9 из Новог Сада како би власница те телевизије Маја Павловић прекинула штрајк глађу, а колеге да се солидаришу и на рачун те телевизије уплате новац како би он био одблокиран.

У саопштењу Коалиције наводи се да су проблеми Канала 9 прузроковани "нечињењем надлежних државних и правосудних органа".

"Упозоравамо да је пример ТВ Канал 9 илустративан за све локалне медије у Србији, јер је очигледно да се против свих оних професионалних медија који извештавају у јавном интересу предузимају најразличитије мере како би били угушени", оцењује се у саопштењу.

Наводи се да су преставници Коалиције медијских и новинарских удружења посетили Мају Павловић која штрајкује глађу у просторијама ТВ Канал 9 по други пут за протеклих 11 месеци и да им је она рекла да је њена борба правна и да држава не жели да поштује законе које је сама донела.

"Да ли је нормално да после пет година не можемо да добијемо пресуду у Управном суду, да ли је нормално да моја иницијатива о уставности и уставној жалби поводом такси СОКОЈ-а и ОФПС-а стоји три године на Уставном суду и да ја не могу да добијем одговор? Ја само тражим да држава почне да се понаша у складу са законима које је донела", казала је Павловић.

Она је додала да се трудила да проблеме телевизије коју води не повезује са политиком, али да сада мисли да су они "обрачун са онима који се усуђују да питају" и позвала премијерку Србије Ану Брнабић да подржи њен штрајк.Као предуслов да прекине штрајк глађу, Павловић је затражила да ТВ Канал 9 добије пресуде које чека толико дуго.

Павловић је позвала све колеге који сматрају да деле проблеме које она има да јој се придруже у штрајку глађу."Мислим да не треба ћутати", поручила је Павловић.

Коалиција је позвала новинаре да истраже сумње да телевизије блиске владајућој Српској напредној странци не морају да плаћају накнаде ни ОФПС-у ни СОКОЈ-у, јер их те организације не туже, те да не плаћају ни закупе за пословне просторе које користе, а који су у власништву државе.

"Коалиција позива на солидарност са колегама са ТВ Канал 9, као и да уплатом средстава помогну да рачун ТВ Канал 9 буде одблокиран", пише у саопштењу.

Наведени су следећи рачуни: Банка Интеса: д.о.о. Канал 9, Нови Сад 160-170280-38; Поштанска штедионица: д.о.о. Канал 9, Нови Сад 200-2639250101934-81

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси