Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радијски студио ЕП-а носи име двојице новинара убијених у нападу у Страсбоургу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2019.

Извор: Н1 Хрватска

Радијски студио ЕП-а носи име двојице новинара убијених у нападу у Страсбоургу

Еуропски парламент је у понедјељак, првог дана пленарног засједања, радијски студио ЕП-а назвао по Антонију Мегализију и Бартосзу Оренту-Ниедзиелском, двојици новинара убијених у терористичком нападу у просинцу на Божићном сајму у Страсбоургу.

Предсједник ЕП-а Антонио Тајани открио је спомен-плочу уз ријечи да "никада нећемо заборавити рад и преданост Антониа и Бартосза који су били дио нас, нашег пројекта".

"Увијек ћемо бранити наше вриједности, које су и њихове вриједности", казао је Тајани у назочности обитељи и колега двојице новинара који су радили за радио "Europhonica".

"Одлучили смо радијски студио ЕП-а посветити тим младим новинарима који су годинама били овдје с нама, радили интервјуе и говорили и расправљали о Еуропи (...) били су дио обитељи, овдје и у Bruxellesu", истакнуо је Тајани.

Обитељима убијених новинара је поручио да "не можемо ништа учинити да залијечимо ваше ране, али знајте да нитко овдје неће никада заборавити Антонија и Бартосза".

"Увијек покушавамо обранити вриједности које су Антонио и Бартосз дијелили с нама - важност Еуропе", закључио је Тајани.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси